Ανοιχτός Δήμος: Πρόταση αντιμετώπισης ζητημάτων από την ανάρτηση δασικών χαρτών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ανοιχτός Δήμος: Πρόταση αντιμετώπισης ζητημάτων από την ανάρτηση δασικών χαρτών

Ανοιχτός Δήμος: Πρόταση αντιμετώπισης ζητημάτων από την ανάρτηση δασικών χαρτών

Share This
Σημαντικές βελτιώσεις προτείνει η δημοτική παράταξη «Ανοικτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες» για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Αναλυτικά η πρόταση: Στις 13/1/2107 με απόφαση της Διεύθυνση Δασών Μεσσηνίας αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες της Μεσσηνίας. Κανείς δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα δημιουργίας δασικών χαρτών και κτηματολογίου για την περιοχή μας. Κρίνεται μάλιστα ως θετική εξέλιξη για τον τόπο καθώς αποτελούσε εκκρεμότητα πολλών ετών την οποία δυστυχώς μικροπολιτικές σκοπιμότητες παρέπεμπαν στις ελληνικές καλένδες.
Όμως, για να έχει όφελος η όλη προσπάθεια για τη χώρα και τους πολίτες πρέπει να γίνουν ΑΜΕΣΑ οι ακόλουθες σημαντικές βελτιώσεις: Δραστική μείωση και εξορθολογισμός των τελών αντιρρήσεων καθώς είναι μεγάλο το σχετικό κόστος ιδιαίτερα σήμερα, μεσούσης της οικονομικής κρίσης και σε μια ιδιαίτερα δύσκολη ελαιοκομική χρονιά που περιόρισε το εισόδημα των αγροτών. Επιστροφή του τέλους αντίρρησης εφόσον ο πολίτης δικαιώνεται. Παράταση της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων εύλογου χρονικού διαστήματος έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες στην συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Οργάνωση γραφείων εξυπηρέτησης πολιτών σε κάθε έδρα των πρώην καποδιστριακών Δήμων (ΚΕΠ στην Καλαμάτα, Θουρία, Άρι και Αρφαρών)με πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμάτας.
Τα γραφεία αυτά μπορούν να στελεχωθούν άμεσα από δασολόγους από το «πρόγραμμακοινωφελούς εργασίας για θέσεις απασχόλησης στους δήμους» και σκοπός του θα είναι η βοήθεια των πολιτών στην υποβολή αντιρρήσεων. Άμεση διόρθωση προφανών λαθών από την Διεύθυνση Δασών χωρίς να χρειάζεται η υποβολή αντιρρήσεων εκ μέρους των πολιτών. Να λυθεί συνολικά το θέμα των αναδασωτέων ΑΑ (αγροτικών εκτάσεων που είχαν καεί το 2007) έτσι ώστε να γίνεται τακτοποίηση του θέματος χωρίς να χρειαστεί η υποβολή αντιρρήσεων. Να δοθούν τα ακριβή όρια των σχεδίων πόλης και των οικισμών από τις Υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων έτσι ώστε να συμπεριληφθούν τα στοιχεία αυτά και να διορθωθούν αυτόματα τα λάθη που υπάρχουν. Να ενισχυθεί ηΔιεύθυνση Δασών με το δίκτυο οπτικών ινών του Δήμου Καλαμάτας έτσι ώστε να επιτελέσει ταχύτερα την σημαντική της αποστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages