ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Share This
Ανασκόπηση της υποστήριξης που παρέχει ο Δήμος Καλαμάτας σε οικονομικώς αδύνατους πολίτες πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017, σε σύσκεψη υπό την προεδρία του Δημάρχου και με τη συμμετοχή αιρετών του Δήμου και υπηρεσιακών παραγόντων. Η βοήθεια που παρέχει ο Δήμος συνοψίζεται ως εξής: Το Δημοτικό – Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργεί καθημερινά μεταξύ 14.00 και 18.00, παρουσία βοηθού φαρμακοποιού. Αμέριστη βοήθεια παρέχει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, μέλη του οποίου είναι παρόντα κάθε Τετάρτη για τη χορήγηση των φαρμάκων που δίδονται μηνιαίως.Στο Δημοτικό Ιατρείο υπηρετεί Γενικός Ιατρός και το Ιατρείο λειτουργεί καθημερινά μεταξύ 14.00 και 18.00. Και τα δύο στεγάζονται στη Σανταρόζα & Παπανικολή, Παραλία Καλαμάτας, τηλ.: 27210 93309, 27210 97172. Σημειώνεται ότι κατά το έτος 2016 εξυπηρετήθηκαν περί τους 1.300 πολίτες από το Δημοτικό Ιατρείο και περί τους 1.200 από το Δημοτικό – Κοινωνικό Φαρμακείο.
 Από 1ης Φεβρουαρίου, το Δημοτικό Παντοπωλείο θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Πέμπτη, στο ΒΙΟΠΑ, μεταξύ των ωρών 9.00 και 12.00, κατόπιν ραντεβού μέσω της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας (τηλ. 27213 61863). Αυτή τη στιγμή εξυπηρετούνται 58 οικογένειες και ο αριθμός των ωφελουμένων έχει μειωθεί λόγω της υπαγωγής χιλιάδων συμπολιτών μας στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Δημοτικό Παντοπωλείο δίδει ρούχα, παπούτσια, είδη προσωπικής υγιεινής, τρόφιμα, είδη καθαρισμού, σχολικά είδη κ.λπ. Στο Δημοτικό Εστιατόριο σιτίζονται 78 συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη, με έξοδα του Δήμου Καλαμάτας, καθημερινές και αργίες.
Το συσσίτιο διανέμεται γύρω στις 13.00 και για να το λαμβάνει ένας ενδιαφερόμενος, απαιτείται έγκριση από επιτροπή της Διεύθυνσης Πρόνοιας Δήμου Καλαμάτας. Περί τα 490 παιδιά, μαθήτριες και μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, λαμβάνουν καθημερινά από το Δήμο Καλαμάτας δεκατιανό, ενώ η διαδικασία διενεργείται πάντοτε με την ορθή ψυχοπαιδαγωγική προσέγγιση. Πριν τις μεγάλες εορτές, με δαπάνες του Δήμου διανέμεται κρέας σε συμπολίτες μας, που η Διεύθυνση Πρόνοιας κρίνει απαραίτητη την υποστήριξή τους. Επίσης, αναφέρθηκε ότι με την ολοκλήρωση της ανακατασκευής του κτηρίου όπου στεγαζόταν παλιότερα η Καρδιολογική Κλινική, δίπλα στο νέο Δημαρχείο, θα εγκατασταθούν σ' αυτό το Δημοτικό Ιατρείο και το Δημοτικό – Κοινωνικό Φαρμακείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages