ΠΑΚΤΩΛΟΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΠΑΚΤΩΛΟΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΑΚΤΩΛΟΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Share This
Τα… χρωστούμενα από το παρελθόν σκάνε στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, με υποθέσεις που αφορούν την περίοδο διοίκησης Καραμπάτου να τις… πληρώνουν στο τέλος οι επαγγελματίες του νομού, και μάλιστα, σε τέτοια περίοδο κρίσης. Τα όσα αφορούν τον τρόπο διαχείρισης διαφόρων καταστάσεων έχουν στο παρελθόν στηλιτευτεί, όμως, τελευταία έσκασε και μια «νέα», μετά και την τελεσίδικη και αμετάκλητη απόφαση του Εφετείου με την ‘’Ευρωπαϊκή Πίστη’’ να απαιτεί την καταβολή άνω των 40.000 ευρώ για υπόθεση της περιόδου 2004-2006, οπότε και είχε δοθεί ποσό της τάξεως περίπου 20.000 ευρώ στην εταιρία ΤΑΜΕΜ για την παροχή ασφαλιστικών συμβολαίων. Το όλο θέμα έλαβε το δρόμο της δικαιοσύνης αφού η εταιρεία ζήτησε τα χρήματα που είχε δώσει πίσω - καθώς όπως ισχυρίζεται δεν έγινε υλοποίηση της συμφωνίας - και το 2013 η απόφαση αυτή τελεσιδίκησε αμετάκλητα.
Η υπόθεση φυσικά και έχει πολλές προεκτάσεις, με τα ερωτήματα για το πώς δημιουργήθηκε αυτή η οφειλή και το πώς ενέπλεξαν τα μέρη που σήμερα καλούνται να… πληρώσουν, να μην έχουν ακόμη απαντηθεί. Τι άραγε συνέβη και πως δημιουργήθηκε η οφειλή; Που πήγαν τα χρήματα και ποιοι χειρίστηκαν την υπόθεση που σήμερα καλούνται εμμέσως οι επιχειρηματίες της πόλης να πληρώσουν; Ποιοι έχουν τις ευθύνες και πως αυτές θα αποδοθούν από την πλευρά του Επιμελητηρίου; Γιατί παρά τις προειδοποιήσεις για σφράγισμα λογαριασμών δεν προχώρησε ο συμβιβασμός όπως είχαν δεσμευτεί;
Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί πως κάποιοι πριν από λίγες ημέρες είχαν εμφανιστεί καθησυχαστικοί, όμως οι εξελίξεις τους διέψευσαν αφού ακολούθησε το… μπλοκάρισμα των λογαριασμών της ΕΤΑΠ του Επιμελητηρίου και της ΟΕΒΕΣ. Και όλα οδηγήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου, με όσους έδωσαν το παρών να αποφασίζουν την εκταμίευση άμεσα του ποσού των 30.000€ προς την ΕΤΑΠ (αφορά μέρος της τακτικής επιχορήγησης), με 21.000€ να πηγαίνουν προς την ασφαλιστική εταιρεία και 9.000€ για τις ανάγκες λειτουργίας της. Από την πλευρά της ΟΕΒΕΣ σημειώθηκε πως θα καταβληθεί ένα ποσό της τάξης των 4.500€ ευρώ και η Ομοσπονδία πλέον κινείται νομικά για να αποδοθούν ευθύνες για την καταδικαστική αυτή απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages