ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΑ ΟΥΖΑΚΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΑ ΟΥΖΑΚΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΑ ΟΥΖΑΚΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Share This
Μια σοβαρή παράλειψη σημειώνει η παράταξη "Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες" πως παρουσιάζεται στο έργο της ανάπλασης που εξελίσσεται το διάστημα αυτό στο νότιο τμήμα της οδού Αριστομένους και αυτή έχει να κάνει με τη μη πρόβλεψη για την όδευση τυφλών. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Οι υποδομές για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) πρέπει να είναι στις βασικές προτεραιότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης και να λαμβάνονται υπόψη σε όλα τα έργα αναπλάσεων που εκτελούνται. Δυστυχώς το εκτελούμενο έργο «Αστική ανάπλαση ζώνης οδού Αριστομένους από οδό Ξενοφώντος μέχρι Δημοτικό Πάρκο» προϋπολογισμού 1,925 εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτούμενο από δάνειο που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων παρουσιάζει μια σοβαρή παράλειψη. 
Συγκεκριμένα δεν έχει προβλεφθεί όδευση τυφλών στο δυτικό πεζοδρόμιο της Αριστομένους το οποίο οδηγεί σε σημαντικά δημόσια κτίρια(δημοτικό θέατρο, δικαστικό μέγαρο, διοικητήριο και αμφιθέατρο «Κουμουνδούρος»). Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (ΦΕΚ Β 2221/30.07.2012- Έγκριση Ελληνικών Τεχνικών Προδιαγραφών (ΕΤΕΠ) με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλα τα Δημόσια Έργα)«ο οδηγός όδευσης τυφλών είναι ειδική λωρίδα του δαπέδου από πλάκες διαφορετικής υφής και χρώματος από το υπόλοιπο δάπεδο, που αποσκοπεί στην καθοδήγηση και ασφαλή διακίνηση των ατόμων με προβλήματα όρασης και τοποθετείται σε πεζοδρόμια με πλάτος ίσο ή μεγαλύτερο των 2,80m και σε όλα τα πεζοδρόμια των εμπορικών δρόμων (αξόνων δραστηριοτήτων), ασχέτως του πλάτους των».. Καλούμε την δημοτική αρχή να διορθώσει αυτήν την σοβαρή παράλειψη πριν την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages