ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΕ 24 ΔΟΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ.. - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΕ 24 ΔΟΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ..

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΕ 24 ΔΟΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ..

Share This
Τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, σε 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, προβλέπει η υπουργική απόφαση που υπέγραψεη υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.Η εν λόγω απόφαση αφορά φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία έχουν κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση σε δήμους της Μεσσηνίας που κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2016.
Η απόφαση σημειώνεται, πως αφορά τους δήμους Καλαμάτας, Οιχαλίας, Μεσσήνης, Τριφυλίας, τις τοπικές κοινότητες Νεοχωρίου, Πύργου, Σαϊδόνας, Καστάνιας, Καρυοβουνίου, Μηλέας, Αγίου Νικολάου, Ριγκλίων, Τραχήλας, Πλάτσας, Νομιτσή, Θαλαμών, Λαγκάδας και Αγίου Νίκωνα, του δήμου Δυτικής Μάνης και τις δημοτικές ενότητες Νέστορος, Πύλου, Μεθώνης και Χιλιοχωρίων του δήμου Πύλου Νέστορος της ΠΕ Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μέσω αυτής ρυθμίζονται τα χρέη στη Φορολογική Διοίκηση, κατόπιν αιτήσεως του οφειλέτη κατά τις ισχύουσες διατάξεις του ΚΕΔΕ και του ΚΦΔ, χωρίς τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
Η ρύθμιση αφορά χρέη τα οποία ήταν ληξιπρόθεσμα μέχρι την έκδοση της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών ΠΟΛ 1126/14.9.2016 και η είσπραξή τους ανεστάλη με την παράγραφο 2 της ανωτέρω απόφασης. Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στην παρούσα ρύθμιση θα πρέπει να κατατεθεί στην αρμόδια ΔΟΥ μέχρι τις 28.4.2017, ενώ η καταβολή της πρώτης δόσης θα γίνει μέχρι την 28.4. 2017 και οι επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages