ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΣΟΥΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΣΟΥΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ

ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΣΟΥΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ

Share This
Μειωμένη σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα χαρακτηρίζει την παραγωγή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, ο διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ), Γιώργος Οικονόμου. Όπως εξηγεί μιλώντας στην «ΥΧ», οι τιμές «έχουν παρουσιάσει μία αύξηση και είναι περίπου στο επίπεδο των 4 ευρώ. Εξαρτάται όμως από την περιοχή».
της Γεωργίας Μπόχτη
Όπως επισημαίνει στην «ΥΧ» ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας, Μανώλης Μαυροματάκης, η παραγωγή κυμάνθηκε γύρω στους 5.000 τόνους, μειωμένη κατά περίπου 50% σε σχέση με μια κανονική χρονιά, στο 1/3 δηλαδή μιας πολύ καλής, καρποφόρας χρονιάς. «Οι οξύτητες ήταν αναλογικά στα ίδια επίπεδα με τα άλλα χρόνια. Στα τελευταία ελαιόλαδα, όμως, αυξήθηκαν λίγο λόγω της δακοπροσβολής την τελευταία στιγμή», εξηγεί. Όσο για τις τιμές είναι ανεβασμένες. «Αυτήν τη στιγμή, και για αρκετό χρονικό διάστημα, είναι στα 3,80 ευρώ/κιλό», ενώ σημειώνει πως κάποια στιγμή έπιασε και τα 3,93 ευρώ. «Θεωρώ ότι ίσως πάρει λίγο πιο πάνω μετά».
Μειωμένη και η παραγωγή στη Λακωνία. «Σε ολόκληρο τον νομό είναι πάνω από 50% η ζημιά», τονίζει στην «ΥΧ» ο πρόεδρος του ΔΣ της ΚΑΣΕΛΛ, Νίκος Γραμματικάκης. «Στη δική μας περιοχή, στη νότια Λακωνία, είναι αρκετά καλές οι ποιότητες», σημειώνει. Όσο για τις τιμές, είναι αυξημένες κατά 20% με 30% σε σχέση με πέρσι. Η μέση τιμή κυμαίνεται στα 4,25-4,30 ευρώ/κιλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages