H άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας (video) - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

H άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας (video)

H άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας (video)

Share This
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ η άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού σώματος Βασίλη Καπέλιου. «Στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας την ώρα που ήταν σε εξέλιξη μια παράσταση, στην κεντρική σκηνή εκδηλώνεται φωτιά , η οποία εξαπλώνεται σύντομα λόγω των εύφλεκτων υλικών. Αμέσως καλείται η πυροσβεστική. Καταφθάνουν τέσσερα οχήματα με αρκετούς και καλά εκπαιδευμένους πυροσβέστες, εθελοντές, Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ασθενοφόρο. Μέσα στο κτίριο είναι εγκλωβισμένοι άνθρωποι, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που λόγω του καπνού αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Ο απεγκλωβισμός των ανθρώπων γίνεται από το νότιο τμήμα του κτιρίου, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζεται η κατάσβεση της φωτιάς.»
Αυτό ήταν το σενάριο της άσκησης η οποία στέφτηκε με επιτυχία. Στόχος της άσκησης όπως είπαν ο Περιφερειακός Διοικητής Πελοποννήσου Θεόδωρος Λαρέζος και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Καλαμάτας Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, είναι να εντοπιστούν τυχόν αδυναμίες και να διορθωθούν, η αύξηση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας του εμπλεκόμενου προσωπικού, η ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου υλικού και μηχανολογικού εξοπλισμού και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Στο τέλος της άσκησης ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού σώματος συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες και τόνισε ότι στη άσκηση δεν έγινε έχει κανένα λάθος. Την άσκηση παρακολούθησαν οι βουλευτές Πέτρος Κωνσταντινέας και Δημήτρης Κουκούτσης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, Αντιδήμαρχοι μια αρκετοί πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages