23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με στήριξη του υπουργείου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με στήριξη του υπουργείου

23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με στήριξη του υπουργείου

Share This
Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας παρουσιάσθηκε σήμερα, Τετάρτη 23 Μαΐου 2017, σε συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στην Αθήνα.
Μ. ΒΛΑΖΑΚΗ: «ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ»
Εκ μέρους της Υπουργού Λυδίας Κονιόρδου, που απουσίαζε στο εξωτερικό, παρευρέθη η Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη, Γενική Γραμματέας του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία τόνισε την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, επισημαίνοντας ότι ο πολιτισμός αποτελεί κινητήριο δύναμη για τη χώρα και ότι η Υπουργός δίνει ιδιαίτερο βάρος στο σύγχρονο πολιτισμό.
ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΧΑΡΙΤΣΗ
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρος Χαρίτσης, που επίσης παρέστη στη συνέντευξη, δήλωσε τα εξής:
«Το Φεστιβάλ έχει καταφέρει στα 23 χρόνια λειτουργίας του να καθιερωθεί και να κατοχυρώσει ένα ρόλο, που υπερβαίνει κατά πολύ τα σύνορα της Καλαμάτας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου. Είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός και στόχος μας είναι να τον ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο.
Θα ήθελα να επισημάνω πως, για να μπορέσει το Φεστιβάλ τα επόμενα χρόνια να παίξει το ρόλο που του αρμόζει και να κατοχυρώσει την παρουσία του και στο διεθνές στερέωμα του χορού, πρέπει από κοινού να συζητήσουμε έναν πιο μακροχρόνιο σχεδιασμό.
«ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ»
Αμέσως μετά το τέλος του φετινού Φεστιβάλ, το οποίο είμαι βέβαιος ότι θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, θα αναλάβουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε το Δήμο Καλαμάτας και το Υπουργείο Πολιτισμού, για να προγραμματίσουμε τη χρηματοδότησή του σε βάθος τουλάχιστον τριετίας.
Πέρα από το Φεστιβάλ, οι προκλήσεις και οι δυνατότητες που υπάρχουν στην περιοχή της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας ευρύτερα, σε σχέση με τον πολιτισμό, είναι πολύ μεγάλες. Το προηγούμενο διάστημα, έχουμε προσπαθήσει αυτές τις πρωτοβουλίες να τις αναδείξουμε, γι' αυτό και πρόσφατα δεσμεύσαμε ένα πολύ σημαντικό ποσό, για έργα που είναι απαραίτητο να γίνουν στον αρχαιολογικό χώρο της Μεσσήνης.
«ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΜΕ 1 ΕΚΑΤ.»
Χθες μόλις, υπογράψαμε την ένταξη και τυπικά του Ανοικτού Θεάτρου Καλαμάτας στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό που ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ.
Ο πολιτισμός είναι από τις βασικές προτεραιότητες του ΕΣΠΑ και έτσι θα συνεχίσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages