ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ 5ΜΕΛΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΗΡΩΙΝΗΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ 5ΜΕΛΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΗΡΩΙΝΗΣ

ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ 5ΜΕΛΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΗΡΩΙΝΗΣ

Share This
Διακριβώθηκε , μετά από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα του ΤμήματοςΔίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, η εγκληματική δράση συμμορίας που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στη Μεσσηνία. Πρόκειται για συμμορία που αποτελούνταν από πέντε (5) ημεδαπούς, ηλικίας από 24 έως 57 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συστηματικής και πολύμηνης αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον κατά τους τελευταίους επτά (7) μήνες, συγκρότησαν συμμορία, με σκοπό την διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών (κυρίως ηρωίνης και ναρκωτικών δισκίων), στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.
Από την παράνομη δραστηριότητά τους οι δράστες αποκόμιζαν σημαντικά χρηματικά ποσά, τα οποία, οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν κυρίως για την κάλυψη των βιοποριστικών αλλά και άλλων τους αναγκών, καθώς είναι άεργοι. Τα μέλη της συμμορίας, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» - ghost persons). Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις συγγενικών τους προσώπων, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της παράνομης δραστηριότητας της συμμορίας, είχαν συλληφθεί σε προγενέστερους χρόνους από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, όλα τα παραπάνω μέλη της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages