ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

Share This
Με το ενδιαφέρον των δήμων να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και ας απομένε ιμόλις ένας μήνας για να καταθέσουν τα όρια των οικιστικών πυκνώσεων, συνεχίζεται ο «βραχνάς» των δασικών χαρτών. Από τους 120 καλλικρατικούς δήμους όπου έχουν αναρτηθεί δασικοί χάρτες μόνο οι 57 έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του υπουργείου Περιβάλλοντος, καταθέτοντας τις οικιστικές πυκνώσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δασικών Χαρτών του Εθνικού Κτηματολογίου και Χαρτογράφησης (ΕΚΧΑ), το σύνολο των αντιρρήσεων είναι μόνο 9.914 και αντιστοιχούν σε 20.185 στρέμματα. 
Οι υπόλοιποι ΟΤΑ, είτε από έλλειψη προσωπικού, είτε για άλλους λόγους, δεν έχουν προχωρήσει ακόμα. Βέβαια, αυτό που προκαλεί εξίσου μεγάλη εντύπωση είναι το γεγονός πως ακόμη η ΚΕΔΕ δεν έχει πάρει στα χέρια της τα επίσημα στοιχεία από το Κτηματολόγιο, αγνοώντας μέχρι και σήμερα, 30 ημέρες πριν την καταλυτική ημερομηνία, την πορεία των αντιρρήσεων. Σύμφωνα με έρευνα που έκανε ο Ελεύθερος Τύπος ρωτώντας ειδικούς (δασολόγους, μηχανικούς, τοπογράφους, συμβολαιογράφους) τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες για να είναι ασφαλείς στην περίπτωση που ο δήμος τους δεν καταθέσει εντός χρονικών πλαισίων τις οικιστικές πυκνώσεις, η απάντηση ήταν κοινή. 
Να απευθυνθούν με το κατάλληλο έγγραφο στην Υπηρεσία Δόμησης της Πολεοδομίας πριν από τις 12 Ιουνίου και να υποβάλουν την αντίρρησή τους. Ετσι, συνιστάται οι ιδιοκτήτες να αναλάβουν δράση, προκειμένου να μην μπλεχτούν σε μια χρονοβόρα διαδικασία αγνώστου αποτελέσματος. Σε διαφορετική περίπτωση, οι ιδιοκτήτες ενδέχεται να μείνουν στον «αέρα», αφού κανείς ουσιαστικά δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. Ακόμη και ο αν. υπουργός το ίδιο ακριβώς είχε προτρέψει τους πολίτες να κάνουν, καθώς, όπως είχε πει, «έτσι θα λυθεί οποιοδήποτε θέμα ανησυχίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages