ΣΑΦΑΡΙ ΕΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΑΦΑΡΙ ΕΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

ΣΑΦΑΡΙ ΕΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Share This
Στο στόχαστρο των ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν οι ιδιόκτητες που δεν έχουν δηλώσει τα ακίνητα που κατέχουν στην εφορία. Στον εντοπισμό των αδήλωτων ακινήτων θα βοηθήσει η πρόσβαση στα δεδομένα του Κτηματολογίου ενώ οι ιδιοκτήτες τους θα κληθούν από την εφορία να τα δηλώσουν και να πληρώσουν τα προβλεπόμενα από το νόμο πρόστιμα. Οπως αναφέρει η Καθημερινή το επιχειρησιακό σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τον εντοπισμό υπόχρεων σε υποβολή Ε9 θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του έτους.
Στον εντοπισμό των φορολογουμένων που δεν έχουν εμφανίσει στην εφορία ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους θα βοηθήσει η πρόσβαση που θα αποκτήσουν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου οι ελεγκτές στο πληροφοριακό σύστημα του Κτηματολογίου όπου θα αντλούνται πληροφορίες για τις ιδιοκτησίες.
Οσοι εντοπιστούν με αδήλωτα ακίνητα θα κληθούν από την εφορία τους να συμμορφωθούν και να τα δηλώσουν πληρώνοντας τους προβλεπόμενους φόρους και πρόστιμα. Στο μεταξύ με τις διασταυρώσεις που διενήργησε η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εντοπίστηκαν περίπου 40.000 ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν είχαν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας από το 2013 έως το 2017. Το συνολικό ποσό των τελών κυκλοφορίας, που δεν έχει καταβληθεί για τα 89.225 οχήματα ανέρχεται στα 8.168.213 ευρώ, ενώ τα πρόστιμα είναι 7.295.451 ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, οι οφειλέτες καλούνται να καταβάλουν 15.463.664 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages