ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

 ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Share This
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Συνάδελφοι, Στο σχέδιο νόμου με τίτλο: «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του N. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις» εμπεριέχεται το νέο ειδικό μισθολόγιο των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Στο νέο μισθολόγιο καταργούνται τα επιδόματα:
α) χρόνου υπηρεσίας, β) εξομάλυνσης, γ) ειδικής απασχόλησης, δ) επιτελικής ευθύνης και ε) ειδικών συνθηκών.
Με την εφαρμογή του νέου ειδικού μισθολογίου καταβάλλονται:
§  ο βασικός μισθός
§  δύο (2) επιδόματα: Επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας που διαμορφώνεται ανάλογα και με την οικογενειακή – φορολογική κατάσταση ενός εκάστου, θέσης ευθύνης (από το βαθμό του Επιπυραγού και άνω), η οικογενειακή παροχή, το επίδομα αναπηρίας το επίδομα κινδύνου (ΕΜΑΚ).

Παράλληλα τίθεται ανώτερο πλαφόν αποζημίωσης μέχρι 4, πέραν του 5 πενθημέρου οκτάωρα, ακόμα και για τους μήνες που έχει 5 Σ/Κ.. Αυτό αποτελεί μια πρώτη οριζόντια μείωση για το σύνολο του προσωπικού. Η εφαρμογή του νέου μισθολογίου από 01-01-2017 αναδρομικά, θέτει ζήτημα επιστροφής χρημάτων πίσω για δεδουλευμένα αφού ήδη δύο μήνες μέχρι τώρα το προσωπικό εργάστηκε 5 Σ/Κ.

   Η μισθολογική διαφορά που θα υπάρξει μεταξύ παλιού και νέου μισθολογίου θα καταβάλλεται ωςπροσωπική διαφορά.
  Προσωπική διαφορά δεν είχαμε, δεν έχουμε και δεν θέλουμε να έχουμε. Ζητάμε ξεκάθαρες λύσεις και σεβασμό στο Ένστολο Προσωπικό.
                      
     Καλούμε,
        Τα μέλη της Ένωσής μας για μαζική συμμετοχή στην ένστολη Πανελλαδική διαμαρτυρία στην Αθήνα, την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 και ώρα 17:00 στην πλατεία Κολοκοτρώνη.
        Να έρθουν σε συνεννόηση με τα μέλη του Δ.Σ. προκειμένου να υπάρξει κοινή μετάβαση στην Αθήνα όλων των συναδέλφων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages