Ημερίδα του Πυροσβεστικού Σώματος για ηλεκτρονικό σύστημα ειδοποίησης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ημερίδα του Πυροσβεστικού Σώματος για ηλεκτρονικό σύστημα ειδοποίησης

Ημερίδα του Πυροσβεστικού Σώματος για ηλεκτρονικό σύστημα ειδοποίησης

Share This
Το έργο «Ψηφιακή υπηρεσία ειδοποίησης και αντιμετώπισης πυρκαγιάς», που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020, παρουσίασε σε ξενοδοχείο της Καλαμάτας το Πυροσβεστικό Σώμα, σήμερα Πέμπτη 25 Μαΐου 2017.
Πρόκειται για ένα σύστημα αποτελούμενο από εξοπλισμό και λογισμικό, που παρέχει πληροφοριακή υποστήριξη στις αρμόδιες υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος για τη βέλτιστη διαχείριση περιστατικών και πόρων, την παρακολούθηση θέσης του στόλου των οχημάτων του πανελλαδικά και την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών ειδοποίησης προς τους πολίτες και άλλους οργανισμούς.
Ο Δήμαρχος, Καλαμάτας σε χαιρετισμό του, απέτισε φόρο τιμής στους πεσόντες του Πυροσβεστικού Σώματος και στους εκατοντάδες πυροσβέστες που έχουν τραυματιστεί στο καθήκον. 
Επίσης, ευχαρίστησε τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Βασίλειο Καπέλιο,για τις υπηρεσίες που διαχρονικά έχει προσφέρει στην Καλαμάτα και για τη διοργάνωση της εν λόγω εκδήλωσης, πανελλήνιας εμβέλειας. 
Τόνισε δε ότι αποτελεί τιμή για την Καλαμάτα το γεγονός πως είναι Αρχηγός της Πυροσβεστικής ο κ. Καπέλιος, ο οποίος είναι δημότης Καλαμάτας.
Αφού αναφέρθηκε στην επώδυνη εμπειρία των πυρκαγιών του 1998 και του 2007, ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι, με τη συνεργασία του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Δήμος Καλαμάτας έχει δημιουργήσει τη δεύτερη Πυροσβεστική Υπηρεσία σε επίπεδο Νομού, με 20 περίπου μέσα, τα οποία βγαίνουν σε διασπορά από την 1η Μαΐου, για αντιμετώπιση πυρκαγιών το συντομότερο, αφού αυτές ξεσπάσουν.
Ο Π. Νίκας τόνισε την ανάγκη συνεργασίας και ένωσης δυνάμεων, έδωσε συγχαρητήρια στο Πυροσβεστικό Σώμα για το νέο πληροφοριακό σύστημα, υπογράμμισε όμως το γεγονός ότι δεν μπορεί να υποκατασταθεί ποτέ ο ανθρώπινος παράγοντας από κανένα μέσο.
Στους σπουδαστές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, που παρακολουθούσαν την ημερίδα, ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στο Πυροσβεστικό Σώμα, τονίζοντας ότι πάνω από όλα είναι η πατρίδα και ο λαός μας, τον οποίο θα πρέπει να υπηρετούν.
Τέλος, επεσήμανε ότι η Πυροσβεστική έχει την πρωτοκαθεδρία σε περίπτωση πυρκαγιάς, τονίζοντας ότι ο Δήμος Καλαμάτας ποτέ δε θα εκμεταλλευτεί τον κίνδυνο και τον ιδρώτα του πυροσβέστη για λόγους προβολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages