ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΜΕ ΔΙΑΜΑΧΗ Τατούλη - Καμπόσου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΜΕ ΔΙΑΜΑΧΗ Τατούλη - Καμπόσου

ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΜΕ ΔΙΑΜΑΧΗ Τατούλη - Καμπόσου

Share This
Μία κόντρα δίχως τέλος έχει ξεσπάσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μεταξύ της περιφερειακής αρχής και του Δήμου Άργος Μυκηνών, όπως φαίνεται. Αιχμηρές ανακοινώσεις με βαριά λόγια και υπονοούμενα εκατέρωθεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία εικοσιτετράωρα.
Όπως έχει αναφέρει το ArcadiapPortal σε προηγούμενες δημοσιεύσεις του, μια πληθώρα δελτίων Τύπου με καταγγελίες τόσο από την πλευρά της περιφερειακής αρχής όσο και του δημάρχου Άργους φανερώνουν ότι το κλίμα είναι αρκετά ηλεκτρισμένο και οι εξελίξεις που έπονται θα είναι καταιγιστικές.
Υπενθυμίζουμε ότι με δελτίο Τύπου ο Πέτρος Τατούλης δήλωσε ότι ο κ. Καμπόσος, αντί να εκτιμήσει και να αξιοποιήσει στο μέγιστο τη δυνατότητα που του έδωσε η Περιφέρεια για να χρηματοδοτήσει έργα στον Δήμο, περιφερόμενος στα κανάλια ανέπτυξε μια ιδιαίτερα κοντόφθαλμη και «κατινίστικη» ρητορική, (δείτε ΕΔΩ) που προσβάλει το θεσμό που εκπροσωπεί, αλλά και τους πολίτες του Δήμου του. Μεταξύ άλλων, η περιφερειακή αρχή έθιξε και το θέμα των χωματερών (δείτε ΕΔΩ) αναφέροντας: «Απέναντι στην ολοκληρωμένη διαχείριση που προσεκτικά σχεδιάσαμε, συμβατά με τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις και σύντομα θα την δει να υλοποιείται, ο κ. Καμπόσος προβάλει την χωματερή του χθες. Συγκρίνει τραγικά ανόμοια πράγματα προσπαθώντας να πείσει ότι έχει φτηνές λύσεις.
Σίγουρα η φτηνότερη λύση είναι να ρίξει τα σκουπίδια στη θάλασσα.
Γιατί άραγε του έχει διαφύγει μια τέτοια επιλογή; Προς το παρόν ας επικεντρωθεί στην κατάσβεση των πυρκαγιών που είναι σε εξέλιξη στις παράνομες χωματερές του Δήμου του,  οι οποίες με αποκλειστικά δική του ευθύνη λειτουργούν και επεκτείνονται».
Στη συνέχεια, ο αντιπεριφερειάρχης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι ΠΕ Αργολίδας κκ. Χειβιδόπουλος Τάσσος, Σιδέρης Βασίλειος, Στεφανόπουλος Φάνης, Παναγιωτοπούλου Ελένη, Σαρρής Ιωάννης, Τζανής Αναστάσιος με δηλώσεις τους (δείτε ΕΔΩ) καλούν τον κ. Καμπόσο να  ξεπεράσει το λαϊκισμό, τον κομπασμό και την αλαζονεία:
«Η αλαζονεία και το ψέμα του ξεπερνά κάθε όριο όταν αναφέρει ότι ο Δήμος προμήθευσε τη Φιλαρμονική Άργους και τη Φιλαρμονική Νέας Κίου με καινούργιες στολές και καινούργια μουσικά όργανα, όταν είναι γνωστό σε όλους ότι το έργο το χρηματοδότησε και το υλοποίησε η Περιφέρεια.
Στο παραλήρημα του πολιτικού του ''ναρκισσισμού'' παρουσιάζει τον εαυτό του σαν τον Δον Κιχώτη στο θέμα των απορριμμάτων.
»Ξεπερνά επίσης κάθε όριο πολιτικού ''θράσους'' όταν προσπαθεί να συγκρίνει την ολοκληρωμένη διαχείριση του έργου της Περιφέρειας με τη δήθεν δική του λύση, η οποία είναι έξω και πέρα από κάθε νόμιμη διαδικασία Ελληνικής ή Ευρωπαϊκής νομοθεσίας».
Απαντώντας, ο κ. Καμπόσος εξέδωσε νέο δελτίο Τύπου, με το οποίο χαρακτηρίζει «ντροπή» να επιχαίρει η Περιφέρεια για την πυρκαγιά σε παράνομη χωματερή που ο Δήμος κληρονόμησε, και υπενθυμίζει ότι ο Δήμος δεν πιέζεται και δεν υπογράφει εις βάρος των πολιτών. Το δελτίο Τύπου αναφέρει:
Σε απάντηση του από 9-5-2017 δελτίου τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο δήμος Άργους Μυκηνών απαντάει τα εξής:
Αναδιπλώνεται ο κ. Περιφερειάρχης με τη νέα δήλωση του αφού πλέον λέει πως «δεν τον ενδιαφέρει ποιος θα δημοπρατήσει το έργο και ποιος θα επιβλέψει» τα έργα. Μάλιστα. Δεν τον ενδιαφέρει (!) ποιος θα προετοιμάσει, ποιος θα κοπιάσει, ποιος θα δημοπρατήσει τις μελέτες, ποιος θα εκπονήσει αυτές, ποιος θα παρακολουθήσει και παραλάβει τις μελέτες, ποιος θα δημοπρατήσει, με πόσες δυσκολίες και διαδικασίες, με πόσες ενστάσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, ποιος θα παρακολουθήσει το έργο, ποιος θα το επιβλέψει, ποιος θα το φέρει εις πέρας, ποιος θα αντιμετωπίσει τις δυσκολίες στην πορεία υλοποίησης, ποιος θα το ολοκληρώσει. Απλώς «δεν έχει σημασία». Εβδομήντατρία (73) καταγεγραμμένα στάδια ξεπέρασε ο δήμος Άργους Μυκηνών μόνο για να ξεκινήσει το έργο της ανάπλασης αλλά τον Περιφερειάρχη δεν τον ενδιαφέρει.Ξέχωρα από την υπόλοιπη διαδικασία στην υλοποίηση του έργου. Σημασία έχει κατ’ αυτόν να υπογράψει τη χρηματοδότηση ως exofficioπροϊστάμενος στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή η οποία ανήκει στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Μάλιστα.
Επιπλέον, είναι τουλάχιστον ντροπή δελτίο τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου να επιχαίρει για τους εμπρησμούς σε χωματερή, οι οποίοι συνέβησαν την ημέρα συνέντευξης του Δημάρχου Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσου, την οποία χωματερή η σημερινή δημοτική αρχή του δήμου Άργους Μυκηνών κληρονόμησε και δε δημιούργησε, όπως συνέβη σε όμορους δήμους υπό την ανοχή (και τη συνενοχή)  της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Δεν είδαμε, για παράδειγμα,  να δείχνει την ίδια ευαισθησία για την φωτιά στην Καραθώνα όπου οι καπνοί έμπαιναν ακόμη και στα παράθυρα των κρουαζιερόπλοιων. Και βέβαια δεν αναφέρει πουθενά η ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου ότι η σημερινή δημοτική αρχή του δήμου Άργους Μυκηνών μόλις ανέλαβε τη διοίκηση του νέου δήμου Άργους Μυκηνών, έκλεισε όλες τις χωματερές των πρώην δήμων επιδεικνύοντας άμεσα, στην πράξη, χωρίς τότε νομική υποχρέωση, μεγάλη περιβαλλοντική ευαισθησία. 
Όπως όμως γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Περιφερειάρχης την αρμοδιότητα για τη διαχείριση των απορριμμάτων οι δήμοι την έλαβαν μετά την έναρξη ισχύος του άρθρου 23 του Ν. 4368/2016  (ΦΕΚ 21  Α’/ 21.02.2016) όπου οι αρμοδιότητες που εκχωρήθηκαν αλλού από τον Φόδσα επιστρέφουν στουςΦόδσα,και δε το θυμήθηκαν ξαφνικά. Αμέσως ξεκίνησε, τουλάχιστον από το δήμο Άργους Μυκηνών, μια γιγαντιαία προσπάθεια να εξασφαλίσει τις αδειοδοτήσεις που η νομοθεσία προέβλεπε και επέβαλλε για την Ενδιάμεση Διαχείριση Απορριμμάτων και η προσπάθεια αυτή στέφθηκε με επιτυχία. Ο Δήμος Άργους Μυκηνών σήμερα βρίσκεται πολύ πιο μπροστά σχεδόν από όλους τους δήμους της Πελοποννήσου με δημοπρατημένο το έργο του Εργοστασίου Διαλογής, Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Απορριμμάτων και σε εξέλιξη επίσης το διαγωνισμό για τον ανάδοχο της Επεξεργασίας των απορριμμάτων. Στους επόμενους μήνες η λύση του δήμου Άργους Μυκηνών θα βρει και εφαρμογή.
Η λύση του δήμου Άργους Μυκηνών θα κοστίσει στο δημότη περίπου 40 Ευρώ ο τόνος. Η λύση Τατούλη 120 Ευρώ ο τόνος. Τα κόστη αυτά θα κληθούν να τα πληρώσουν οι δημότες με αυξήσεις στα δημοτικά τέλη. Ποιος πολίτης το δέχεται αυτό στη σημερινή ασφυκτική οικονομική εποχή; Ποιος πολιτικός θα περάσει τη θηλιά αυτή για τριάντα χρόνια στους Πελοποννήσιους; Τους Αργολιδείς; Τους δημότες του δήμου Άργους Μυκηνών; Πόσο άλλο μπορούν να αντέξουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages