Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας - Θλίψη και αγανάκτηση για μεταστέγαση του Ειδικού Γυμνασίου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας - Θλίψη και αγανάκτηση για μεταστέγαση του Ειδικού Γυμνασίου

Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας - Θλίψη και αγανάκτηση για μεταστέγαση του Ειδικού Γυμνασίου

Share This
 Με θλίψη και αγανάκτηση το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε τις εξελίξεις που αφορούν στη μεταστέγαση του Ειδικού Γυμνασίου σε νέο κτίριο.
Φτάσαμε στην αρχή της σχολικής χρονιάς και η Δημοτική αρχή μόλις την προηγούμενη Δευτέρα συγκάλεσε την Επιτροπή Παιδείας για να συζητήσουν –αποφασίσουν για το πού θα εγκατασταθεί. 
Η πρόταση της Επιτροπής ήταν για τις σχολικές μονάδες του Πολυκλαδικού, μια  πρόταση  στο περίπου, σε κάποιες αίθουσες, χωρίς να γνωρίζει τις ανάγκες των παιδιών που θα φιλοξενηθούν, τα τυχόν προβλήματα που δημιουργούνται μ’ αυτό τον τρόπο σε υποδομές στα   υφιστάμενα σχολεία. 
Πέρασε μία ολόκληρη χρονιά υποκρισίας, τόσο από την Δημοτική αρχή όσο και από το Υπουργείο Παιδείας, από πέρυσι τέτοια εποχή που με τυμπανοκρουσίες εγκαινίαζαν τη  δομή του Ειδικού Γυμνασίου (κάποιες γυψοσανίδες) στο κατά κοινή ομολογία ακατάλληλο κτίριο του E.Ε.Ε.Ε.Κ. Τότε είπαν , πως είναι μια προσωρινή λύση και παρόλο αυτά αντί  να ενεργήσουν έγκαιρα και με τη σύμφωνη γνώμη εκπαιδευτικών και γονέων, έρχονται σήμερα και στο παρά πέντε μας λένε πως δεν υπάρχει άλλη λύση. Η ενοχή του Δήμου είναι φανερή από την στάση του προέδρου της Δευτεροβάθμιας επιτροπής που δεν επέτρεψε στον Πρόεδρο της Ένωσης να παραβρεθεί στην συνεδρίαση για το εν λόγω  θέμα. 
Είναι ξεκάθαρο για εμάς, πως στις πολιτικές επιλογές τους έχουν  μπει  προαπαιτούμενα, που δυστυχώς δεν χωράει η έννοια της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, γιατί δεν αποφέρει  κέρδη, δεν είναι ανταποδοτική. 
Θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν οι οικοδομικές εργασίες που χρειάζονται για την διαμόρφωση των χώρων (τουαλέτες ΑΜΕΑ, ράμπες, αίθουσες μαθητών και εκπαιδευτικών) και να απορριφθούν λύσεις που ακούστηκαν με τη  μία αίθουσα  στην ανατολή και την  άλλη στη δύση.
Να αποκατασταθούν άμεσα τα προβλήματα που δημιουργούνται στις αίθουσες του 6ου ΕΠΑΛ, όχι με προχειρότητες αλλά με αντίστοιχου επιπέδου υποδομές. Αφού τελειώσουν τα παραπάνω (τις αμέσως επόμενες μέρες και όχι να φτάσουμε στα Χριστούγεννα), που όπως είπαμε αποτελούν προσωρινή λύση, η Δημοτική αρχή θα πρέπει να ακούσει όλες τις απόψεις και χωρίς να κλείνει πόρτες να συγκαλέσει  τους εμπλεκόμενους της δομής έτσι ώστε  διαμορφωθεί μια τελική-οριστική πρόταση για το που θα φιλοξενηθεί και με ποιον τρόπο θα λειτουργήσει το σχολείο τα επόμενα χρόνια που θα έχει πιο αυξημένες απαιτήσεις. 
Ως Ένωση Γονέων θα είμαστε δίπλα σε αυτήν την νέα σχολική μονάδα και καλούμε  όλη την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και ευρύτερα την κοινωνία της Καλαμάτας να αγκαλιάσει τη δομή αυτή. Θα είμαστε  δίπλα στους γονείς του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους επιστήμονες του χώρου, θα αγωνιστούμε προκειμένου να πάρουν οι δομές της ειδικής αγωγής, την θέση που τους αξίζει.   
                                                                                    ΤΟ Δ.Σ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages