Προφυλακίστηκε ο Αιγύπτιος που αναστάτωσε την Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Προφυλακίστηκε ο Αιγύπτιος που αναστάτωσε την Καλαμάτα

Προφυλακίστηκε ο Αιγύπτιος που αναστάτωσε την Καλαμάτα

Share This
Το δρόμο για τις φυλακές πήρε από χθες ο 28χρονος Αιγύπτιος, που το απόγευμα της Παρασκευής αναστάτωσε τη μισή Καλαμάτα, ενώ κατάφερε να τραυματίσει με μαχαίρι έναν αστυνομικό της ΔΙΑΣ και άλλον έναν να είναι τυχερός, καθώς η μαχαιριά τον βρήκε στο αλεξίσφαιρο.
Χθες το πρωί ο Αιγύπτιος οδηγήθηκε ενώπιον του Ανακριτή Καλαμάτας και απολογήθηκε για τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τελεσθείσα κατά συρροή, οπλοφορίας, οπλοχρησίας, ληστρικής κλοπής, απόπειρας βιασμού για περιστατικό με ανήλικη την προηγούμενη εβδομάδα και  αντίστασης κατά της αρχής από δράστη που οπλοφορούσε, ενώ τα πρόσωπα κατά των οποίων στράφηκε διέτρεξαν σοβαρό προσωπικό κίνδυνο.
Ακολούθως, με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, αποφασίσθηκε η προφυλάκιση του Αιγύπτιου και θα οδηγηθεί στις φυλακές.
Ο Αιγύπτιος, ξεκινώντας μια αλλοπρόσαλλη πορεία από το λιμάνι της Καλαμάτας αρπάζοντας πράγματα από πολίτες και χρησιμοποιώντας απειλητικά ένα μαχαίρι που επίσης είχε κλέψει, ήρθε σε συμπλοκή με αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που τον καταδίωκαν και δεν δίστασε να τους απειλήσει και να τους τραυματίσει.
Ο 28χρονος Αιγύπτιος έχει ήδη πλούσιο ποινικό παρελθόν, καθώς έχει καταδικασθεί τα προηγούμενα χρόνια για ληστείες, απόπειρες βιασμού, ενώ αποφυλακίσθηκε μόλις τον Ιούνιο με περιοριστικούς όρους.

Δεκάδες προσαγωγές τσιγγάνων, δύο συλλήψεις ομοφύλων του που βοήθησαν  
Καρέ καρέ εξετάζεται βίντεο από την απόδραση του κρατούμενου τσιγγάνου
Δεκάδες προσαγωγές τσιγγάνων από τις οποίες έγιναν δύο συλλήψεις, ενός 26χρονου και ενός 17χρονου, έχει αποδώσει η μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας, αλλά ο 25χρονος τσιγγάνος που απέδρασε από τα χέρια των δύο αστυνομικών, προχθές το απόγευμα, είναι ακόμα άφαντος.
Για την απόδρασή του, έχει γίνει πανελλαδική ενημέρωση σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας, ενώ ειδικές έρευνες έχουν γίνει σε όλους τους καταυλισμούς τσιγγάνων στη Μεσσηνία. Οι αστυνομικοί δε της Ασφάλειας εξετάζουν καρέ καρέ το βίντεο που έχουν στα χέρια τους από τη συμπλοκή των τσιγγάνων με τους δύο συναδέλφους τους, κατά τη διαφυγή του έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας. Παρά ταύτα, ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί ο τσιγγάνος που οδηγούσε το αυτοκίνητο στο οποίο επιβιβάσθηκε ο 25χρονος και διέφυγε, φορώντας ακόμα τις χειροπέδες.
Μέσα από το κτήριο
Οι φασαρίες με τους συγγενείς του 25χρονου ξεκίνησαν μέσα από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, όταν έγινε γνωστή η απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα για την προφυλάκισή του. Γι’ αυτό πιθανότατα και οι αστυνομικοί επέλεξαν να κατεβάσουν τον κρατούμενο στο υπόγειο που είναι τα κρατητήρια του Δικαστικού Μεγάρου και από εκεί να τον οδηγήσουν στο αυτοκίνητο που είχαν, έξω από το κτήριο.
Πληροφορίες όμως λένε, ότι κάποιοι από τους συγγενείς τους ακολούθησαν ακόμα και στο υπόγειο του κτηρίου και όταν άνοιξαν την πόρτα του γκαράζ για να βγουν, ο κρατούμενος με τις χειροπέδες στα χέρια άρχισε να τρέχει. Μαζί άρχισαν να τρέχουν αλλά προς αντίθετη κατεύθυνση και ο δικηγόρος του 25χρονου με συνεργάτιδά του, καθώς και αυτός δέχτηκε προπηλακισμούς από τους τσιγγάνους.
Τον πήραν με αυτοκίνητο 
Από εκεί και πέρα ξεκίνησε μια απίστευτη κατάσταση, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να πιάσουν τον κρατούμενο και τους υπόλοιπους τσιγγάνους να επιτίθενται στους αστυνομικούς και να τους χτυπάνε. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιος τσιγγάνος προσπάθησε να κυνηγήσει τους αστυνομικούς και με σιδερόβεργα.
Ο 25χρονος κατάφερε να διαφύγει μπαίνοντας σε αυτοκίνητο ομοφύλου του, το οποίο έφυγε με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς τη Μακεδονίας.
Από εκείνη τη στιγμή, απ’ όλες τις υπηρεσίες της Αστυνομίας, ξεκίνησαν οργανωμένες επιχειρήσεις αναζήτησης του κρατούμενου, αλλά μέχρι και χθες το βράδυ δεν είχε εντοπισθεί.
Οι δύο αστυνομικοί παρέμειναν στον Νοσοκομείο Καλαμάτας για λίγες ώρες και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησαν.
Της Βίκυς Βετουλάκη από το Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages