Ημερίδα του ECOCITY για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της Ελαιοπαραγωγής - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ημερίδα του ECOCITY για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της Ελαιοπαραγωγής

Ημερίδα του ECOCITY για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της Ελαιοπαραγωγής

Share This
Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα θα διοργανωθεί από το ECOCITY, η σημαντική ημερίδα με θέμα «ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ», όπου θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν οι πιθανές επιπτώσεις στο οικοσύστημα της περιοχής, από την παραγωγική διαδικασία των ελαιουργικών και πυρηνελαιουργικών επιχειρήσεων.
Όπως είναι γνωστό τα απόβλητα των ελαιοτριβείων είναι ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της Μεσογείου και η διαχείρισή τους έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επιστημόνων, των τοπικών και κρατικών αρχών καθώς και των τοπικών κοινωνιών, αφού οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους συνδέονται με τον τρόπο διάθεσής τους στο έδαφος και τα επιφανειακά υδατικά συστήματα, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει ο επηρεασμός του εισπνεόμενου αέρα.

Στόχος της Ημερίδας του ECOCITY είναι να συζητηθεί εκτενώς το τοπικό πρόβλημα και να εξεταστούν τεχνικές επεξεργασίας των αποβλήτων των ελαιοτριβείων και των πυρηνελαιουργείων με σκοπό την περιβαλλοντική προστασία.
Το πρόγραμμα της ημέρας θα έχει δύο ενότητες, με σημαντικές εισηγήσεις και τοποθετήσεις.

Η πρώτη ενότητα έχει θέμα «Ελαιοτριβεία και Πυρηνελαιουργεία – Επιπτώσεις στο Τοπικό Οικοσύστημα» και συντονιστής είναι ο π. Πρύτανης Πανεπιστημίου  Αθηνών, Ομ. Καθηγητής Φυσικής, Μέλος ΔΣ ECOCITY, Δημοσθένης Ασημακόπουλος.
Η πρώτη ομιλία με τίτλο «Λειτουργία Ελαιοτριβείων και Υφιστάμενη κατάσταση» θα γίνει από τον Ιωάννη Θεοφιλόπουλο, Χημικό Μηχανικό, Μέλος ΤΕΕ Μεσσηνίας
Η δεύτερη ομιλία έχει τίτλο «Συμπεράσματα αξιολόγησης κύκλου εργασιών Ελαιοτριβείων και Πυρηνελαιουργείων Ν. Μεσσηνίας»  από τον Θωμά Μάγγο, κύριο ερευνητής του ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
Η τρίτη ομιλία της ενότητας θα γίνει από τον Πέτρος Τατούλης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έχει τίτλο «Προσανατολισμός Περιφέρειας Πελοποννήσου στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Η ενότητα θα κλείσει μετα από τις ερωτήσεις και τον διάλογο που θα ακολουθήσει.

Η δεύτερη ενότητα έχει θέμα «Κίνδυνοι και ανάγκη προστασίας της Δημόσιας Υγείας» και συντονιστής είναι ο Γιάννης Κουμαντάκης, Ομότιμος Καθηγητής Ε.Μ.Π. Αντιπρόεδρος ΔΣ ECOCITY.
Η πρώτη ομιλία που έχει τίτλο «Η ανάγκη προστασίας της Δημόσιας Υγείας» θα γίνει από τον ιατρό Ηλία Σακελλαριάδη, Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Μελιγαλά.
Η δεύτερη ομιλία έχει τίτλο «Ο ρόλος της Πολιτείας και του Πολίτη στις περιπτώσεις της Περιβαλλοντικής Ζημιάς» και θα γίνει από την Σταυρούλα Πουλή, Προϊσταμένη Συντονιστικού Γραφείου Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Η τρίτη ομιλία της ενότητας έχει τίτλο «Περιβαλλοντική Συμμόρφωση και  ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού κινδύνου»   και θα γίνει από την Maργαρίτα Καραβασίλη, Σύμβουλο Διοίκησης για την Περιβαλλοντική Πολιτική της ΕΤΒΑ.
Η δεύτερη ενότητα θα ολοκληρωθεί με τις τοποθετήσεις και ερωτήσεις για να κλείση η Ημερίδα ,ε τα Συμπεράσματα της εκδήλωσης από τον Θάνο Ζαφειρόπουλο, Πρόεδρο του Δ.Σ. του ECOCITY

Η είσοδος στην Ημερίδα είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την προσέλευση και εγγραφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages