Υδροστρόβιλος, χαλάζι & καταιγίδες πλήττουν την Ελλάδα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

 Υδροστρόβιλος, χαλάζι & καταιγίδες πλήττουν την Ελλάδα

Υδροστρόβιλος, χαλάζι & καταιγίδες πλήττουν την Ελλάδα

Share This
Ξεκίνησε η κακοκαιρία στην Ελλάδα, καθώς έφτασε το πρώτο ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό για φέτος, ο «Δαίδαλος». Ηδη η κακοκαιρία χτύπησε σε Κεφαλονιά, Πρέβεζα και Πάτρα. Η ραγδαία αλλαγή του καιρού με βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους ξεκίνησε από τα δυτικά και αργότερα θα πλήξει τα βόρεια, ενώ αργά το βράδυ ισχυρά φαινόμενα περιμένουμε στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.
Υδροστρόβιλος στην Κεφαλονιά 
Ένα σπάνιο φαινόμενο έκανε την εμφάνισή του σήμερα το πρωί έξω από το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς.
Ένας υδροστρόβιλος «χτύπησε» σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο του χωριού Μηνιές.
Το διπλό κυκλικό σύστημα θύελλας έπληξε τη θαλάσσια περιοχή των Μηνιών, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους, που δεν πίστευαν στα μάτια τους. Από το σπάνιο φαινόμενο ευτυχώς δεν προκλήθηκαν υλικές ζημιές.
Πάτρα: Μπουρίνι σάρωσε την πόλη
Στην Πάτρα εκδηλώθηκε έντονη βροχή με πολύ δυνατούς ανέμους. Έπεσαν δέντρα και κλαδιά σε Μονοδένρι, Θεμιστοκλέους και Σωσιπάτρου κ.α. Πολλή δουλεία είχε και η Πυροσβεστική, καθώς κλήθηκε για τρεις αντλήσεις στον Νέο Δρόμο. Την ίδια στιγμή πλημμύρισαν δρόμοι στο Ρίο και ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση γύρω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό στο Ρίο, προς τον Καστελόκαμπο, πάνω και κάτω από τις γραμμές.
Πλημμύρισε το υπόγειο του νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας
Tην ίδια ώρα, τα νερά της βροχής σχημάτισαν… λίμνη στην πίσω πλευρά το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας, στο πάρκινγκ, με κίνδυνο να πλημμυρίσει το υπόγειο. Η στάθμη του νερού είχε ανέβει επικίνδυνα προκαλώντας την ανησυχία των υπευθύνων.
Αμέσως, σήμανε συναγερμός στο προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος καθώς υπήρχε κίνδυνος τα νερά από το πάρκινγκ να καταλήξουν στο εσωτερικό του νοσοκομείου.Χαλάζι στην Πάργα
Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε την περιοχή του δήμου Πάργας, συνοδευόμενη από ισχυρούς ανέμους. Μάλιστα στην Πάργα έπεσε και χαλάζι, ενώ ισχυρή βροχόπτωση εκδηλώθηκε και στην πόλη της Πρέβεζας.
Η πρόγνωση του καιρού
Ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό, ο «Δαίδαλος», θα επηρεάσει τη χώρα από σήμερα, Δευτέρα 23/10, μέχρι και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 26/10.
Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της Κυριακής που παρουσιάζει το meteo.gr:
Α) Τη Δευτέρα 23/10, βροχές και καταιγίδες αναμένονται καταρχάς στα δυτικά και αργότερα μέσα στην ημέρα στα βόρεια, ενώ αργά το βράδυ ισχυρά φαινόμενα αναμένονται στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.
B) Την Τρίτη 24/10, ισχυρά φαινόμενα θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ από μεσημέρι, ο στροβιλισμός του Δαιδάλου πάνω από τη χώρα μας θα προκαλέσει ισχυρά φαινόμενα σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Γ) Την Τετάρτη 25/10, ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τις κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, με βελτίωση στα δυτικά και βόρεια.
Δ) Την Πέμπτη 26/10 και καθώς ο Δαίδαλος θα έχει μετακινηθεί προς τα νότια, έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κυρίως στην Κρήτη.
Οι χάρτες που ακολουθούν δίνουν τη θέση του χαμηλού και τις βροχές τις πρωϊνές και νυχτερινές ώρες της Τρίτης 24/10.
Καλλιάνος: Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων από την προσεχή κακοκαρία
Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό είναι καθ’οδόν προς την περιοχή μας και σήμερα πρωί θα αρχίσει να επηρεάζει πρώτα την βορειοδυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες αλλά και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Όπως προειδοποιεί μάλιστα ο κ. Καλλιάνος η κακοκαιρία που αναμένεται είναι πιθανό να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα.
Αναλυτικά όσα αναφέρει:
Μέσα στη Δευτέρα θα υπάρξει γρήγορη επέκταση των φαινομένων
Πολύ γρήγορα, μέσα στη Δευτέρα, οι ισχυρές καταιγίδες θα επηρεάσουν αρχικά τα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας και προς το τέλος της ημέρας και περιοχές των Κυκλάδων, της Κρήτης αλλά και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.
Την Τρίτη τα πολύ ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τα αν.νησιά
Κατά τη διάρκεια της Τρίτης, οι βροχές θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της χώρας, σχεδόν το μεγαλύτερο αν εξαιρέσουμε τις περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της ανατολικής Πελοποννήσου όπου εκεί τα φαινόμενα θα είναι πολύ εξασθενημένα, τοπικού χαρακτήρα και μικρής χρονικής διάρκειας. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλά και των Δωδεκανήσων διότι εκεί οι καταιγίδες θα είναι ιδιαίτερα ισχυρές.
Από την Τετάρτη σταδιακά τα φαινόμενα θα εντοπίζονται νοτιότερα
Με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η Τετάρτη θα ξημερώσει με άστατο καιρό σε μεγάλο μέρος της επικράτειας (πλην των δυτικών τμημάτων που κατά βάση εκεί ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση), όμως από το βράδυ της ίδιας ημέρας και στη συνεχεία (μέχρι την Πέμπτη) οι περισσότερες βροχές και οι καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως σε τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, των Σποράδων, της ανατολικής Πελοποννήσου αλλά και στα περισσότερα νησιωτικά τμήματα του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου. Ίσως τοπικά το βράδυ της Τετάρτης παραμείνουν λίγες βροχές στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη και στο ΒΑ Αιγαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages