Οι Μεσσήνιοι γιόρτασαν την 82η επέτειο του «Αριστομένη» στην Ν.Υόρκη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Οι Μεσσήνιοι γιόρτασαν την 82η επέτειο του «Αριστομένη» στην Ν.Υόρκη

Οι Μεσσήνιοι γιόρτασαν την 82η επέτειο του «Αριστομένη» στην Ν.Υόρκη

Share This
Από αριστερά διακρίνονται οι Μαρία Λυμπεροπούλου, Σταύρος Γιαννόπουλος (πρόεδρος), Ιωάννα Θεοδωράτου, Αγγελική Μασσουρίδη, Κωνσταντίνος και Δημήτρης Ντούφας. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.

 Ο Σύλλογος Μεσσηνίων «Αριστομένης» της Νέας Υόρκης το βράδυ του Σαββάτου 4 Νοεμβρίου, γιόρτασε στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια την 82η επέτειο της ιδρύσεώς του. Στην εκδήλωση παρέστη και η νεοεκλεγείσα πρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, Βασιλική Καλύβα (η οποία είναι και τέως πρόεδρος του Συλλόγου). Η κ. Καλύβα αναφέρθηκε στην πορεία της Ομοσπονδίας και στις αποφάσεις του πρόσφατου συνεδρίου. Παράλληλα, συνεχάρη την ηγεσία του «Αριστομένη» για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, καθώς επίσης και για το ενδιαφέρον της για τη νέα γενιά.
Ο πρόεδρος Σταύρος Γιαννόπουλος επεσήμανε ότι «εκδηλώσεις όπως η σημερινή δεν έχουν μόνο ψυχαγωγικό και κοινωνικό χαρακτήρα, αλλά και έντονο διδακτικό χαρακτήρα, διότι παρέχουν τη δυνατότητα στη νέα γενιά να διδαχτεί την ιστορία του Συλλόγου και την προσφορά του στην Ομογένεια και στη Μεσσηνία».



Ο πρόεδρος Σταύρος Γιαννόπουλος, ενώ συγχαίρει τα παιδιά του χορευτικού. 
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
«Σ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, αυτό που μπορεί να κρατήσει την ελπίδα ζωντανή είναι η αλληλεγγύη και η υποστήριξη μεταξύ μας. Πρέπει να ενισχύσουμε περισσότερο τον στόχο σύσφιξης των δεσμών των απανταχού Μεσσηνίων με κοινές προσπάθειες των αποδήμων και των τοπικών φορέων. Απαιτείται συνεργασία, κατανόηση, καλή πίστη και πατριωτισμός», επεσήμανε ο κ. Γιαννόπουλος.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο διαχρονικό χρέος των Μεσσηνίων προς την πατρίδα και μεταξύ άλλων τόνισε: «Να βοηθήσουμε τους αδελφούς Μεσσηνίους στην πατρίδα τώρα που μας χρειάζονται και περνάνε δύσκολες στιγμές εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και δυνατοί. Η πατρίδα δεν χωρίζει, αλλά ενώνει, η πατρίδα δεν διαλύει αλλά συσπειρώνει, η πατρίδα δεν αποθαρρύνει, αλλά εμπνέει».
Ο Σύλλογος εξέδωσε και αναμνηστικό λεύκωμα το οποίο ήταν πλούσιο, καλαίσθητο και με πολλά στοιχεία για την προσφορά του Συλλόγου και των Μεσσηνίων στη γενέτειρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages