ΣΕ ΑΚΡΑΙΑ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΕ ΑΚΡΑΙΑ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ

ΣΕ ΑΚΡΑΙΑ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ

Share This
Νέο κύμα μειώσεων συντάξεων αλλά και έκρηξη της υπερφολογήσης φέρνει η επόμενη διετία με σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση οδηγώντας στη εκατομμύρια Έλληνες.
Η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί, τα χρέη προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες αυξάνονται συνεχώς. Σήμερα περίπου 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι (με εισόδημα 4.500 ευρώ τον χρόνο), τη στιγμή που οι νέες περικοπές στις σημερινές συντάξεις το 2019 θα οδηγήσουν σε συνολική μνημονιακή απώλεια εισοδημάτων για τους συνταξιούχους έως 70%. Οι 8 στους 10 συνταξιούχους έχουν φθάσει πια στο στάδιο της εξαθλίωσης. Δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τα φάρμακά τους, ενώ δεν έχουν χρήματα ούτε για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού και του τηλεφώνου.

Φόροι

Από την 15η-7-2015 μέχρι και σήμερα έχουν νομοθετηθεί 41 φοροεισπρακτικά μέτρα, από τα οποία τα περισσότερα και το πιο επαχθή επιβαρύνουν υπέρμετρα τους οικονομικά ασθενείς πολίτες.Και έπεται συνέχεια αφού:
Από την 1η-1-2018:
  • Καταργείται η έκπτωση ποσοστού 1,5% κατά την παρακράτηση φόρου εισοδήματος επί των μισθών και των συντάξεων.
  • Kαταργείται η έκπτωση, από τον φόρο εισοδήματος κάθε φυσικού προσώπου, ποσοστού 10% από το ποσό των ετησίων δαπανών του για ιατρική, φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, εφόσον οι δαπάνες αυτές υπερβαίνουν συνολικά το 5% του ετησίου ατομικού εισοδήματός του.
  • Θα επιβάλλεται φόρος υπεραξίας 20% στις πωλήσεις ακινήτων.
  • Θα επιβάλλεται φόρος 15% έως 45% επί των εισοδημάτων από περιστασιακές και βραχυπρόθεσμες μισθώσεις ακίνητης περιουσίας, οι οποίες συνήθως εξυπηρετούνται μέσω της διεθνούς διαδικτυακής πλατφόρμας Airbnb.
  • Θα επιβάλλεται φόρος διαμονής, από 0,5 έως 4 ευρώ ανά ημέρα και ανά δωμάτιο στα ξενοδοχεία και 0,5 ευρώ ανά ημέρα στα ενοικιαζόμενα δωμάτια-διαμερίσματα.
  • Καταργείται ο μειωμένος κατά 50% συντελεστής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που εφαρμόζεται στην περιοχή Δωδεκανήσου για την αιθυλική αλκοόλη που περιέχεται στα αλκοολούχα ποτά ή άλλα αλκοολούχα προϊόντα.
  • Περικόπτονται περαιτέρω κατά 50% τα επιδόματα θέρμανσης.
Τονίζεται ότι από την 1η-1-2019 ή την 1η-1-2020 μειώνονται τα αφορολόγητα όρια εισοδήματος για μισθωτούς, συνταξιούχους και κατ’ επάγγελμα αγρότες από 8.636 έως 9.545 σε 5.682 έως 6.591 ευρώ.

Εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών

Νέο χαράτσι – σοκ, το οποίο θα επιφέρει αυξήσεις στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών έως 130% λόγω της αλλαγής της βάσης υπολογισμού τους, έρχεται από το 2018. Οι νέες ανατροπές για 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους αφορούν την αλλαγή της βάσης υπολογισμού των εισφορών, όπου θα υπολογίζονται επί των ακαθάριστων εσόδων, χωρίς δηλαδή την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταβληθεί, ενώ έως και φέτος επιβάλλονται επί του καθαρού φορολογητέου εισοδήματος. Για να αποφευχθεί η απότομη επιβάρυνση που θα προκύψει, προβλέπεται το 2018 να λαμβάνεται υπόψη για την επιβολή των ασφαλίστρων στον ΕΦΚΑ το 85% του φορολογητέου εισοδήματος μαζί με τις αναλογούσες εισφορές (θα γίνεται έκπτωση 15%). Και από το 2019 να ισχύσει το νέο μέτρο πλήρως για το 100% του εισοδήματος συμπεριλαμβανομένων των εισφορών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages