ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ Η ΜΕΣΣΗΝΗ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ Η ΜΕΣΣΗΝΗ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ Η ΜΕΣΣΗΝΗ

Share This
Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης αποφάσισε  ομόφωνα και ενέκρινε τη  µελέτη  µε  τίτλο  : «Πρόταση χρηματοδότησης για Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση Συστημάτων Ηλεκτροφωτισμού Κοινόχρηστων Χώρων (Οδοφωτισμός) με εξοικονόμηση Ενέργειας και εφαρμογές SmartCities στο Δήμο Μεσσήνης», για την τεκμηρίωση της βιωσιμότητας, της δυνατότητας σύναψης Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών πολυετούς διάρκειας  με ιδιώτη, στην οποία το σύνολο της επένδυσης θα είναι 100% αυτοχρηματοδοτούμενο από ιδιωτικά κεφάλαια και θα αποπληρωθεί από τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου, μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας και εφόσον επιτευχθούν οι στόχοι που προβλέπονται στα Συμβατικά Τεύχη που έχουν καταρτιστεί.
Με βάση την ανωτέρω απόφαση, ο Δήμος ξεκίνησε την ωρίμανση του έργου με στόχο να αναζητήσει υπηρεσίες και χρηματοδότηση της συνολικής επένδυσης στον τομέα Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων (Οδοφωτισμός), παράλληλα με την συντήρηση του συστήματος για 12 χρόνια, μέσω ανοιχτής διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας.
Ο ιδιωτικός τομέας θα αναλάβει το σύνολο της ευθύνης και του ρίσκου και ο Δήμος θα ελέγχει την ποιότητα των υπηρεσιών και θα καταβάλλει το τίμημα από την επίτευξη της εξοικονόμησης, μέσω Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών (ΣΠΥ) και τήρησης συγκεκριμένων KPIs.
Η αναβάθμιση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων (Οδοφωτισμός) σε συνδυασμό με τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και κόστους λειτουργίας θα επιτευχθεί με:
  1. Την εγκατάσταση νέων λαμπτήρων σύγχρονης τεχνολογίας, όπου αυτό απαιτηθεί,στο σύνολο της γεωγραφικής έκτασης του Δήμου, και όποιων φωτιστικών σωμάτων απαιτούνται.
  2. Τη λειτουργία «Συστήματος Τηλελέγχου – Τηλεχειρισμού και ελέγχου ενέργειας», τουλάχιστον σε επίπεδο κόμβου (pillar), στο Σύστημα Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων (Οδοφωτισμός).
  3. Σύστημα προληπτικής συντήρησης μέσω Η/Υ (μεθοδολογία καταγραφής βλαβών, ιεράρχηση, προγραμματισμός αποκατάστασης, έλεγχος αποκατάστασης, reporting και στατιστική παρακολούθησης).
  4. Αξιοποίηση του Συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού και ελέγχου ενέργειας, για την εγκατάσταση και λειτουργία εφαρμογών SmartCities (πολλαπλές υπηρεσίες μέσω της πλατφόρμας διαχείρισης).
Ειδικότερα, σε ότι αφορά την δυνατότητα παροχής πολλαπλών υπηρεσιών “έξυπνης πόλης – smartcities”, αυτή θα υπάρξει μέσω φωτιστικών σωμάτων, σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου, με ενιαία υποδομή και  διαχείριση, με σκοπό την επέκταση της μελλοντικά, ανάλογα με τη ζήτηση των χρηστών και τις ανάγκες του Δήμου,πιο συγκεκριμένα για :
  • Σημεία ελεύθερης πρόσβασης Wi-Fi.
  • Προώθηση ψηφιακού περιεχομένου, διαφημιστικού και ενημερωτικού υλικού στο κινητό του χρήστη, σε οποιαδήποτε μορφή (βίντεο, ήχο κτλ), με βάση την τοποθεσία του.
  • Προώθηση ερωτηματολογίων και λήψη σε πραγματικό χρόνο των αποτελεσμάτων.
  • Παρακολούθηση και Διαχείριση κυκλοφορίας.
  • Ασφάλεια και Επίβλεψη απομακρυσμένων χώρων.
  • Μέτρηση περιβαλλοντολογικών δεικτών όπως CO2, θερμοκρασία, θόρυβο, υγρασία, κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages