«Nα γίνει η Αυτοδιοίκηση κεντρικός πυλώνας αναπτυξιακής πορείας» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

«Nα γίνει η Αυτοδιοίκηση κεντρικός πυλώνας αναπτυξιακής πορείας»

«Nα γίνει η Αυτοδιοίκηση κεντρικός πυλώνας αναπτυξιακής πορείας»

Share This
Την προβολή των πολιτικών θέσεων και των προτάσεων της ΚΕΔΕ σχετικά με το ζήτημα της μεταρρύθμισης στο μοντέλο λειτουργίας του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης, προσδιόρισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ως το βασικό στόχο του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Ένωσης που ξεκινάει την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα Ιωάννινα. Την έναρξη του συνεδρίου την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου θα την μεταδώσει ζωντανά η Τηλεόραση BEST από τις 11 το πρωί. Στη Συνέντευξη Τύπου παρέστη και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γ. Λώλος Όπως αναφέρει η ΚΕΔΕ: «Αιχμή της μεταρρύθμισης η αποκέντρωση πόρων και η τοπική ανάπτυξη.
Ο κ. Πατoύλης υπογράμμισε πως η προωθούμενη μεταρρύθμιση θα πρέπει να έχει ως βασικούς άξονες την αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Στόχος είναι να γίνει η Αυτοδιοίκηση κεντρικός πυλώνας της νέας αναπτυξιακής πορείας της χώρας, τόνισε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Όλοι μαζί ενωμένοι, με αποφασιστικότητα, θα επιβεβαιώσουμε την πρόθεση μας να αλλάξουμε το Κράτος, τις ζωές μας, την Ελλάδα, όπως είναι και το κεντρικό μήνυμα του Συνεδρίου μας». Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ εστίασε στην ανάγκη οι Δήμοι να διαχειρίζονται οι ίδιοι τα χρήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και να έχουν αποφασιστικό ρόλο, στο σχεδιασμό των έργων και παρεμβάσεων που χρηματοδοτούνται από τα ευρωπαϊκά και εθνικά χρηματοδοτικά προγράμματα, είτε είναι ΕΣΠΑ, είτε Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages