6ο Καλαματιανό Καρναβάλι ξεκινά στις 3 Φεβρουαρίου 2018 - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

6ο Καλαματιανό Καρναβάλι ξεκινά στις 3 Φεβρουαρίου 2018

6ο Καλαματιανό Καρναβάλι ξεκινά στις 3 Φεβρουαρίου 2018

Share This
Με έμβλημα τη γάτα, το 6ο Καλαματιανό Καρναβάλι θα ξεκινήσει στις 3 Φεβρουαρίου 2018 και θα ολοκληρωθεί στις 18 του μήνα, προσφέροντας κέφι, ξεγνοιασιά, διασκέδαση.
ΔΩΡΕΑΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ
Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017, στο πλαίσιο της οποίας γνωστοποιήθηκε το πρόγραμμα, ο Δήμαρχος Παν.Νίκας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Καρναβαλικής Επιτροπής, τα μέλη της και, πάνω απ' όλα, τους δεκάδες εθελοντές, οι οποίοι θα πλαισιώσουν αυτή την προσπάθεια, με οργανωτή το Δήμο Καλαμάτας και με χρηματοδότηση από το Δημοτικό Προϋπολογισμό. «Ο σκοπός του Καρναβαλιού είναι να προσφέρουμε δωρεάν ψυχαγωγία στον κόσμο, να φέρουμε επισκέπτες στην Καλαμάτα και να υπάρξει κίνηση στα ξενοδοχεία, τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, ταβέρνες κ.λπ.). Να μη φύγουν τα παιδιά από την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία και να έρθουν κι άλλα, για να γλεντήσουν στην Καλαμάτα τις ημέρες του καρναβαλιού», επεσήμανε ο Π. Νίκας.
Ο Δήμαρχος τόνισε πως στόχος είναι η ψυχαγωγία, μακριά από κάθε είδους ακρότητες και ευχήθηκε καλή επιτυχία αναφορικά με μία εκδήλωση που είναι σύνθετη, τονίζοντας ότι η Καρναβαλική Επιτροπή θα έχει απόλυτη συμπαράσταση από το Δήμο σε όλα τα επίπεδα.
ΣΤΙΣ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑ
Ο Πρόεδρος της Καρναβαλικής Επιτροπής Παναγιώτης Γιαννόπουλος ανέφερε ότι το Καλαματιανό Καρναβάλι είναι πλέον θεσμός. Το 2018 θα γίνει για έκτη φορά και η προετοιμασία έχει ξεκινήσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου, ώστε να συνταχθεί το πρόγραμμα και να εξασφαλισθούν οι καλλιτεχνικές παρουσίες που θα πλαισιώσουν το Καρναβάλι.
Το 6ο Καλαματιανό Καρναβάλι θα ξεκινήσει το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018, με παρουσίαση στην Κεντρική Πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου της Καλαμάτας και συναυλία. Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου θα γίνει το πάρτι των πληρωμάτων στο ξενοδοχείο Elite. Το Σάββατο 10 του μήνα θα γίνει βόλτα στην πόλη με τα πληρώματα, το όνομα της οποίας μένει να καθοριστεί, με κατάληξη στην πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου θα ακολουθήσει συναυλία.
Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η νυχτερινή παρέλαση, που θα έχει και ήχο, κάτι που θα αποτελέσει πρωτοτυπία για το Καλαματιανό Καρναβάλι. Η παρέλαση θα καταλήξει στην πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου θα πραγματοποιηθεί DJ street party. Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, το 6ο Καλαματιανό Καρναβάλι θα λήξει με τη μεγάλη μεσημεριανή παρέλαση, την οποία θα παρουσιάσει, όπως πέρυσι, ο Χρήστος Φερεντίνος.
Ο κ. Γιαννόπουλος κάλεσε τους χορηγούς να έρθουν σε επαφή με την Καρναβαλική Επιτροπή, ενώ και η ίδια θα προσπαθήσει να τους προσεγγίσει, ώστε να διαφημισθούν στο περιοδικό του Καρναβαλιού, που φέτος θα εκδοθεί νωρίτερα.
ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΜΕ ΑΙΤΗΣΕΙΣ!
Η Χρυσή Λιάππα, ως εκπρόσωπος της ομάδας των πληρωμάτων, γνωστοποίησε ότι από τις 11 Σεπτεμβρίου έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Καλαματιανού Καρναβαλιού ηλεκτρονική αίτηση για τη συμμετοχή στο Καρναβάλι. Ήδη έχουν υποβληθεί 10 αιτήσεις, αριθμός «που δίνει θάρρος ότι θα πάμε καλά», όπως ανέφερε η κα Λιάππα, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλους. Ζήτησε δε απ' όσους ενδιαφέρονται να βιαστούν λίγο, διότι «αμέσως μετά τα Χριστούγεννα θα μπούμε στο πνεύμα του Καρναβαλιού» και στις εκδηλώσεις που θα γίνουν, χρειάζεται να μετέχουν και οι αρχηγοί των πληρωμάτων. Επίσης, όποιος θέλει να συμμετάσχει ως εθελοντής, μπορεί να επικοινωνήσει με τα μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής.
Η ΙΖΑΜΠΩ ΚΑΤΑΡΧΗΝ
Η Τασούλα Φοίφα είπε ότι η ομάδα έναρξης, την οποίαν εκπροσωπεί, εργάζεται ήδη από την επομένη του προηγούμενου Καλαματιανού Καρναβαλιού και έχει καταλήξει στην πρόταση της, τονίζοντας ότι «αν πέρυσι σας άρεσε, φέτος θέλουμε να σας ενθουσιάσει».
Η Σολάνζ Στεφάνου, εθελόντρια στην ομάδα αυτή, επεσήμανε ότι το Καλαματιανό Καρναβάλι αρχίζει κάθε χρόνο με το δρώμενο της Ισαβέλλας ή Ιζαμπώ, που είναι το σύμβολο του Καρναβαλιού. Όπως λέγεται, ο πατέρας της Γουλιέλμος Β΄ Βιλλεαρδουΐνος της έδωσε προίκα το Κάστρο, γι' αυτό και ο Δήμος Καλαμάτας έχει διαλέξει ως σύμβολο του Καρναβαλιού την Ιζαμπώ. Την περσινή χρονιά, το Καρναβάλι άρχισε με το δρώμενο της Ιζαμπώ, το οποίο ήταν μία περιγραφική, υποθετική μάχη και με την προσμονή της πριγκίπισσας και του πρίγκιπά της. «Το δρώμενο άρεσε πολύ στον κόσμο, το αγκάλιασε πολύ θερμά, είχε μεγάλη συμμετοχή, ίσως γιατί παρασύρθηκε στο πνεύμα της εποχής εκείνης», επεσήμανε η κα Στεφάνου, προσθέτοντας ότι «φέτος όμως θα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, θα είναι μέσα στο πνεύμα του Καρναβαλιού, γιατί Καρναβάλι σημαίνει χορός, διασκέδαση, ξενοιασιά. Έτσι και η Ιζαμπώ, θα μπει μέσα στο πνεύμα της εποχής της σημερινής και θα αρχίσει με χορό και κέφι το Καρναβάλι. Ελπίζουμε ο κόσμος να αγκαλιάσει και το φετινό δρώμενο και να γελάσει, να χαρεί και να διασκεδάσει».
ΠΕΡΥΣΙ ΚΟΚΟΡΑΣ,
ΦΕΤΟΣ ΓΑΤΑ!
Η Ακριβή Καλογεροπούλου, από την ομάδα της προβολής, είπε τα εξής για το έμβλημα του Καρναβαλιού: «Πέρυσι κόκορας, φέτος γάτα! Είναι ένα ζώο το οποίο είναι ευχάριστο, ανεξάρτητο, δεν είναι πολεμοχαρές, γι' αυτό έχει επιλεγεί. Ελπίζω να αρέσει στον κόσμο», τον οποίον κάλεσε να έλθει στο Καλαματιανό Καρναβάλι και να διασκεδάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages