ΕΤΟΙΜΗ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΓΙΑ ΑΚΡΑΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΤΟΙΜΗ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΓΙΑ ΑΚΡΑΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΕΤΟΙΜΗ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΓΙΑ ΑΚΡΑΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ

Share This
Δυστυχώς η χώρα μας δοκιμάζεται για δεύτερη φορά εφέτος από την κακοκαιρία και κυρίως τις σφοδρές βροχοπτώσεις οι οποίες στην Αττική κόστισαν πριν από τρεις εβδομάδες τη ζωή σε 24 ανθρώπους, αλλά και προξένησαν τρομερές καταστροφές στη Δυτική Ελλάδα πριν από μόλις ένα 24ωρο. Κατά τη συνεδρίαση του ΠεΣυ, κατατέθηκε επερώτηση της κυρίας Λυμπεροπούλου σε σχέση με την ετοιμότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για να αντιμετωπίσει ακραία καιρικά φαινόμενα. Η κυρία Λυμπεροπούλου.
Κατ' αρχάς, απάντησε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Ρουμελιώτης: «Πράγματι, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις καθώς στην Αρκαδία το πρόβλημα είναι ακόμα πιο έντονο, αλλά διαπιστώσαμε ότι ο μηχανισμός λειτούργησε άψογα και η Πολιτική Προστασία συντόνισε άριστα όλες τις ενέργειες, ώστε να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές.
Η φύση είναι απρόβλεπτη και εκδικείται. Δεν συγχωρεί παρεμβάσεις και παρατυπίες.
«Καθαρίζονται ρέματα, εξετάζονται οι περιοχές που είχαν πρόβλημα με πλημμύρες, η Πολιτική Προστασία και το Συντονιστικό ενημερώνουν έγκαιρα για όλα τα καιρικά φαινόμενα, και υπάρχουν επαρκείς ποσότητες αλατιού. Το οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό, δεν κινδυνεύουν οι πολίτες, πόσω μάλλον κτηνοτρόφοι, γεωργοί, υλοτόμοι. Πέρυσι και πρόπερσι, που είχαμε μεγάλης έντασης χιονοπτώσεις, επισκεφθήκαμε με τους κκ. Νικολάκου και Γιαννακούρα διάφορα χωριά και κτηνοτροφικές μονάδες, και καμία δεν έμεινε αποκλεισμένη για διάστημα πιο μεγάλο των δύο ωρών».
Η Πολιτική Προστασία έχει συνεδριάσει με όλους τους φορείς, Στρατό, Αεροπορία, Πυροσβεστική, με εντολή του περιφερειάρχη.
Ακόμη, ο κ. Ρουμελιώτης πρόσθεσε ότι έχει γίνει οργανωμένη παρέμβαση: «Δίνουμε βαρύτητα στην πρόληψη και είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε».
Συγχαίρω όλους τους υπαλλήλους που είναι εθελοντές και λειτουργοί, που παλεύουν σε 24ωρη βάση για να μην έχουμε απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.
Η κυρία Λυμπεροπούλου, αναφερόμενη στο θέμα του Παμίσου, είπε ότι το νερό έχει μνήμη.
Η κυρία Νικολάκου απάντησε ότι το ζήτημα αυτό αφορά στις δημοτικές αρχές, καθώς η Περιφέρεια κατόρθωσε να έχει 2 εκατ. ευρώ ΠΔΕ. «Επιτέλους, να ξεκαθαρίσει το θεσμικό πλαίσιο. Να μας πουν ποιος ευθύνεται για τι.
Μοιράζουν εκατομμύρια για μελέτες, αλλά πέραν τούτου αναζητούνται ευθύνες από τις Περιφέρειες. Δεν θέλω να υποστηρίξω την κυρία Δούρου, αλλά, τη στιγμή που κανείς δεν αναλάμβανε ευθύνη, η κυρία Δούρου μπήκε μπροστά να κάνει ενέργειες.
Ο κ. Τατούλης έχει κάνει πρόταση από το 2013 να δώσουν την αρμοδιότητα στις Περιφέρειες και τους πόρους για να κάνει παρεμβάσεις όπου χρειάζεται, υπενθύμισε η κυρία Νικολάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages