ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Share This
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδραστική εκδήλωση «Δωρεάν εκπαίδευση πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες και την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση – CPR», που πραγματοποίησε ο Δήμος Μεσσήνης, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ.).
Στο Δημαρχείο Μεσσήνης το πρόγραμμα παρακολούθησαν πολίτες, υπάλληλοι του Δήμου, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι φορέων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, για θεματικές ενότητες όπως, Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, Ξένο σώμα στο λάρυγγα – πνιγμονή, Λιποθυμία, Δηλητηρίαση από οινόπνευμα (μέθη), Τραύμα, Αιμορραγία, Ρινορραγία, Έγκαυμα, Διάσειση, Διάστρεμμα, Τσίμπημα σφήκας – μέλισσας, Ηλίαση και Υποθερμία.
Η Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής κα. Γεωργία Παναγοπούλου δήλωσε: «Μια ακόμα δράση υγείας που αφορά στην πρόληψη και την ευαισθητοποίηση του γενικότερου πληθυσμού, αλλά και ειδικότερων πληθυσμιακών ομάδων ( σπουδαστές σε επαγγέλματα υγείας, εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, γονείς κλπ) έλαβε χώρα στο Δήμο Μεσσήνης με την υποστήριξη του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων. Οι εθελοντές εκπαιδευτές της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσης με μεράκι και αγάπη για τη δουλειά τους μετέδωσαν πολύτιμες γνώσεις και έδωσαν τη δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να κάνουν πρακτική εξάσκηση στην ΚΑΡΠΑ, ενώ πρόθυμοι ήταν να αναπτύξουν εποικοδομητικό διάλογο και να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις. Στους σπουδαστές του δημοσίου  ΙΕΚ Καλαμάτας δόθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Με κεντρικό λοιπόν σύνθημα «Η γνώση σώζει ζωές» εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι δεσμεύτηκαν για την ανανέωση του ραντεβού τους στο άμεσο μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages