ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ ΩΣ ΤΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ ΩΣ ΤΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ ΩΣ ΤΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ

Share This
Σύμβαση υπέγραψαν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Βεργόπουλος και ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας SICAP, Ανάργυρος Λεβέντης, όσον αφορά στο έργο «Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ομβρίων οδού Αθηνών-Νέας Εισόδου στο τμήμα Θουρία έως Νέδοντα Ποταμό – Β΄ φάση».
Π. ΝΙΚΑΣ: «ΛΥΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ 40 ΕΤΩΝ»
Η σύμβαση υπεγράφη στο γραφείο του Δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Ε. Νίκα, ο οποίος δήλωσε τα εξής για το νέο αντιπλημμυρικό έργο που θα κατασκευασθεί:
«Είμαι ευτυχής γιατί υπογράφουμε ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο, γιατί λύνουμε ένα πρόβλημα 40 ετών. Πόσες φορές έχει πλημμυρίσει το νέο Νοσοκομείο μέχρι τώρα; Πόσες φορές έχουν γίνει ρεπορτάζ στον παλαιό εθνικό δρόμο με μισό μέτρο νερό ή σε σπίτια κάτω από το δρόμο, όπου μαζεύονταν τα νερά;
Βρέθηκαν τα χρήματα. Το έργο από τη Θουρία μέχρι τη Σπερχογεία εκτελείται και εν μέρει δουλεύει και σήμερα υπογράφεται σύμβαση για το έργο από τη Σπερχογεία μέχρι το Ασπρόχωμα.
Θέλω να συγχαρώ τη ΔΕΥΑΚ, γιατί είναι έτοιμη μελετητικά. Χρήματα παίρνεις, όταν έχεις μελέτες. Είμαστε έτοιμοι μελετητικά και για το έργο Παναγίτσα – Νέδων.
Υπάρχει μελέτη, που χρειάζεται επικαιροποίηση και για τα υπόλοιπα αντιπλημμυρικά, μέσα στην πόλη της Καλαμάτας.
Βεβαίως, η ευκαιρία των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δε θα ξανάρθει. Ο μεγάλος στόχος είναι να έχουμε ώριμες μελέτες 100%, για να συμμετάσχουμε σε αυτό το μεγάλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα και να δώσουμε λύση για πάντα στα ζητήματα αντιπλημμύρισης της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
Παράλληλα, εξελίσσεται η μελέτη του «Μορέα» σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών για τη θωράκιση της ευρύτερης περιοχής, της βόρειας Καλαμάτας, της περιοχής του Πηδήματος και της περιοχής του Αεροδρομίου».
ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΟΥΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ
Για την κατασκευή του έργου «Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ομβρίων οδού Αθηνών-Νέας Εισόδου στο τμήμα Θουρία έως Νέδοντα Ποταμό – Β΄ φάση», η SICAP ΑΤΕ προσέφερε έκπτωση 53,93% επί προϋπολογισμού μελέτης 2.500.000 ευρώ με το ΦΠΑ. Για την πραγματοποίηση του έργου, εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και ΔΕΥΑΚ.
Το δεύτερο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο, από το Νοσοκομείο μέχρι τη διασταύρωση προς Μεσσήνη στο Ασπρόχωμα, συμπληρώνει το έργο διαχείρισης ομβρίων από τη Θουρία μέχρι το Νοσοκομείο, που βρίσκεται σε διαδικασία πραγματοποίησης από τον εγκατεστημένο εργολάβο και τμήμα του ήδη λειτουργεί, παροχετεύοντας τα νερά της βροχής.
Στο πλαίσιο του νέου έργου από το Νοσοκομείο μέχρι το Ασπρόχωμα, θα κατασκευασθεί κύριος συλλεκτήρας αγωγός μήκους 982 μέτρων, με έργο εισόδου στην περιοχή του Αντικαλάμου και εκβολή στον ποταμό Άρι. Επίσης, θα κατασκευασθούν δευτερεύοντες συλλεκτήρες αγωγοί, ο πρώτος μήκους 434 μέτρων με έργο εισόδου στον Αντικάλαμο, βορειοανατολικά του Νοσοκομείου και ο δεύτερος μήκους 244 μέτρων με έργο εισόδου βορειοανατολικά του ΤΕΙ Καλαμάτας. Επίσης, θα κατασκευασθούν 15 φρεάτια επίσκεψης σωληνωτών αγωγών και 120 φρεάτια υδροσυλλογών.
Επιπλέον, θα ανακατασκευασθούν τμήματα αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων, συνολικού μήκους 1.000 μέτρων, στις περιοχές ανατολικά του Νοσοκομείου και δυτικά του ΤΕΙ Καλαμάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages