ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 2017 - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 2017

ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 2017

Share This
Της Στεφανίας Σούκη
Εν μέσω των ρεκόρ των αφίξεων αλλά και της βελτίωσης των εισπράξεων από τους τουρίστες του εξωτερικού- όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και τις εκτιμήσεις του ίδιου του υπουργείου Τουρισμού- τα νούμερα για τον εσωτερικό τουρισμό το 2017 παραμένουν πτωτικά, με περαιτέρω πτώση σε αφίξεις και διανυκτερεύσεις, με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Τα νούμερα από την ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν μεν την άνοδο από το εξωτερικό, διαπιστώνουν ωστόσο περαιτέρω πτώση που αγγίζει το 4% στις διανυκτερεύσεις των Ελλήνων στα καταλύματα ανά την Ελλάδα για το εννιάμηνο του 2017 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016.
Πτώση κατά 2,4% παρατηρείται και στο κομμάτι των αφίξεων, ενώ, την ίδια στιγμή, σταθερή σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά παραμένει η μέση διαμονή ανά άτομο για τους ημεδαπούς τουρίστες στα ξενοδοχεία και τα κάμπινγκ ανά την Ελλάδα για το διάστημα Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2017, στις 2,5 διανυκτερεύσεις, ενώ η μεγαλύτερη διάρκεια παρατηρείται, όπως είναι φυσικό, το μήνα Αύγουστο, φθάνοντας τις 3,4 διανυκτερεύσεις.
πίνακας4_τουρισμός.JPG

Για το τελευταίο τρίμηνο του έτους και δή για την περίοδο των εορτών, πάντως, οι εκτιμήσεις από πλευράς των τουριστικών γραφείων κάνουν λόγο για βελτιωμένα νούμερα ως προς τον εσωτερικό τουρισμό σε σύγκριση με το 2016, με περισσότερους Ελληνες να έχουν στραφεί, όπως προκύπτει, στα οργανωμένα πακέτα διακοπών για τις αργίες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων. Η τάση προς τα οργανωμένα πακέτα φαίνεται να παγιώνεται χρονιά με τη χρονιά, αφού παρατηρείται συνεχιζόμενη αύξηση ειδικά την τελευταία τριετία. Για την φετινή εορταστική περίοδο, οι εκτιμήσεις από πλευράς της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας -fedHATTA και του προέδρου της κ. Λύσανδρου Τσιλίδη, κάνουν λόγο για διψήφια αύξηση 20% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
πίνακας3_τουρισμος.JPG
Τα νούμερα της ΕΛΣΤΑΤ
Για το εννιάμηνο του 2017, το σύνολο των διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχεία και κάμπινγκ ανά την Ελλάδα των ημεδαπών μειώθηκαν στα 11,79 εκατομμύρια σε σύγκριση με τα 12,26 εκατομμύρια του εννιαμήνου του 2016. Μείωση παρατηρείται τόσο στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου (11,06 εκατομμύρια το 2017) όσο και στα κάμπινγκ (728 χιλ. για το 9μηνο του 2017).
πίνακας2_τουρισμος.JPG
Ως προς τις αφίξεις, το συνολικό νούμερο για τους Ελληνες σε ξενοδοχεία και κάμπινγκ έφθασε για το διάστημα Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2017 στα 4,78 εκατομμύρια από 4,9 εκατομμύρια το εννιάμηνο του 2016.
Οι ξένοι εξακολουθούν να δημιουργούν τα ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό με βάση (και) τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αφού συνολικά στο εννιάμηνο του 2017 η αύξηση των διανυκτερεύσεων ήταν κατά 4,6%, στα 75,76 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 63,97 εκατομμύρια αφορούσε τις διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου και τα κάμπινγκ της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages