ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Share This
Συναντήσεις στην Αθήνα θα έχει σήμερα ο Δήμαρχος Καλαμάτας. Ο κ. Νίκας θα συναντηθεί στην Αθήνα (κτήριο οδού Καραγεώργη Σερβίας) με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα. Το αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Καλαμάτας και, γενικότερα, της ευρύτερης περιοχής.
Κυρίως θα συζητηθεί το θέμα του λιμανιού Καλαμάτας, το οποίο έχει κατασκευασθεί πριν 100 χρόνια και δυστυχώς είναι άδειο, με αποτέλεσμα την οικονομική δυσπραγία της παραλιακής ζώνης. Θα εξετασθεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνουν οι απαραίτητες επεμβάσεις στις υποδομές του λιμανιού, ο τρόπος με τον οποίο αυτό θα λειτουργήσει και τι χαρακτήρα θα έχει.
Η Δημοτική Αρχή εκτιμά ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα μέσω ΣΔΙΤ για τη βελτίωση των υποδομών του λιμανιού. Ο λιμένας πρέπει να έχει κυρίως τουριστικό χαρακτήρα και θα αποτελέσει εξόχως θετική εξέλιξη γι’ αυτόν η ανάπτυξη της κρουαζιέρας και η φιλοξενία μεγάλων γιοτ. Με τον τρόπο αυτό, θα επέλθει οικονομική ανάπτυξη στην παραλιακή ζώνη και ευρύτερα.
Θα συζητηθεί, επίσης, το θέμα του αεροδρομίου «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος». Γι’ αυτό υπάρχουν δύο εναλλακτικές λύσεις: είτε η Κυβέρνηση έχει τα αναγκαία χρήματα για τη βελτίωση των υποδομών του αεροδρομίου Καλαμάτας και τη στελέχωσή του με προσωπικό, είτε είναι αναγκαία η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα μέσω ΣΔΙΤ, ώστε να αναπτυχθεί η περιοχή και τουριστικά. Το αεροδρόμιο Καλαμάτας χρειάζεται προσωπικό και έργα υποδομών εκατομμυρίων ευρώ.
Αμέσως μετά και ώρα 12.00, ο Δήμαρχος θα συναντηθεί με στελέχη του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης (κτήριο οδού Νίκης), με αντικείμενα:
  • την πορεία της προγραμματικής σύμβασης σχετικά με την τριετή χρηματοδότηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
  • την παράδοση τεχνικού δελτίου για τη χρηματοδότηση της ανακατασκευής των δημοτικών οδών στους οικισμούς του Ταϋγέτου (Ελαιοχώρι και κοινότητες περιοχής Αλαγονίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages