''Μακεδονία'' και Ομογένεια ΗΠΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

''Μακεδονία'' και Ομογένεια ΗΠΑ

''Μακεδονία'' και Ομογένεια ΗΠΑ

Share This
''Οργανωμένη Ομογένεια'' ΗΠΑ και ''όνομα Μακεδονία''... 
Οι μεγάλες κινητοποιήσεις ανήκουν στο μακρινό παρελθόν

Καλά τα ψηφίσματα (που δημοσιεύονται μόνο σε ελληνόφωνα ΜΜΕ), καλές οι συγκεντρώσεις προεδροπαραγόντων Οργανώσεων (που εκπροσωπούν τον εαυτόν τους), αλλά μηδενική η κινητοποίηση της Ομογένειας, την οποίαν υποτίθεται ότι εκπροσωπούν (στην φαντασία τους). Ούτε μία συγκέντρωση-διαδήλωση ''γιά την τιμή των όπλων''.
Ποιές ομογενειακές Οργανώσεις να κάνουν συγκέντρωση-διαδήλωση;
 Ποιές να κινητοποιήσουν την Ομογένεια; 
Οι διαλυμένες ή η...πανΜακεδονική ΗΠΑ;
 Γιά την Ομογένεια είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες.
 ''Οργανωμένη Ομογένεια'' στις ΗΠΑ, ΔΕΝ υπάρχει. ''Τελείωσε'' την προηγούμενη δεκαετία. 
'Εμειναν μόνο οι ''ισόβιοι προεδροπαράγοντες'', που εκπροσωπούν τον εαυτόν τους, γιά να μας θυμίζουν τα χάλια μας, με ''πατριωτικές κορώνες'' και λοιπά γραφικά.
Οι κινητοποιήσεις της Ομογένειας ΗΠΑ γιά εθνικά θέματα, ολοκληρώθηκαν αρχές δεκαετίας '90, γιά ''όνομα Σκοπίων''. Μετά το ξεπούλημα του ονόματος ''Μακεδονία'' (μπήκε στο πΓΔΜ ή FYROM), από την ελληνική κυβέρνηση (Κ. Μητσοτάκη) με την σύμπραξη ''πρόθυμων'' τότε ''παραγόντων της Ομογένειας'', οι σχέσεις Ομογένειας-Ελλάδας χάλασαν οριστικά. Το ίδιο και οι σχέσεις των Ομογενών με τις Οργανώσεις, οι οποίες αλώθηκαν στα χρόνια που ακολούθησαν, από ''ψώνια'', αφηνιασμένα και μη, αδύναμα, άσχετα και ανίκανα να κάνουν οτιδήποτε καλό και χρήσιμο.
Κατά συνέπεια, οι όψιμες υποτιθέμενες ''κινητοποιήσεις'' τελευταία (δηλ. ΜΟΝΟ ''συσκέψεις'' και ''συγκεντρώσεις'') μόνιμων ''καρεκλοκένταυρων'' προεδροπαραγόντων ομογενειακών Οργανώσεων (Ομοσπονδιών και πανΕνώσεων) γιά το ''όνομα'', με πατριδοκάπηλες ''κορώνες'' και ασυναρτησίες, στόχο έχουν βασικά, την προσωπική τους προβολή και ''φτηνό εντυπωσιασμό'' στην Ελλάδα. Η Ομογένεια δεν τους υπολογίζει, δεν τους ακολουθεί, δεν τους λαμβάνει σοβαρά υπόψην. Δεν αντιπροσωπεύουν την Ομογένεια, δεν την εκφράζουν.

ΣΗΜ.: Επειδή το ''ΚΑΛΑΜΙ'' δεν κάνει μόνο -διαχρονικά- αυστηρή κριτική γιά τα άσχημα στην διαλυμένη Ομογένεια (βασικά), αλλά κάνει και προτάσεις, θα διατυπώσει γραπτά (την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου '18) την πρότασή του γιά απλή, πρακτική, αποτελεσματική, κινητοποίηση του Ελληνισμού ΗΠΑ (και) γιά το ''όνομα'', που θα μπορούσε να είναι και η αφορμή γιά ''επανεκίνηση'' της Ομογένειας, έστω στο «παρά 5'», δηλ. λίγο πριν και την τυπική (οργανωτική και μη) διάλυσή της.


www.kalami.us    }    www.kalami.news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages