ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Η ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ..ΑΛΛΑΓΗ! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Η ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ..ΑΛΛΑΓΗ!

ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Η ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ..ΑΛΛΑΓΗ!

Share This
ΠΗΞΑΜΕ...ΣΤΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΛΕ..
Την ώρα που στο «ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ» προετοιμάζονται πυρετωδώς για το ιδρυτικό συνέδριο, το οποίο είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 16-18 Μαρτίου, και έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την ιδρυτική πράξη του νέου φορέα, εντείνονται οι ζυµώσεις σχετικά με την ανάδειξη των προσώπων στα κεντρικά όργανα του νέου φορέα.
Η θέση του γραμματέα περιλαμβάνεται στα κομμάτια του παζλ που καλούνται να συνθέσουν οι βασικοί πρωταγωνιστές του χώρου στην πορεία προς το ιδρυτικό συνέδριο, καθώς θεωρείται κομβικής σημασίας που αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη νέα εποχή του «Κινήματος Αλλαγής» και στη διαμόρφωση της πορείας του.
Για αυτό και η επιδίωξη όλων, σχεδόν, των ηγετικών στελεχών είναι το πρόσωπο να επιλεγεί σε ένα κλίμα συναίνεσης και συνεννόησης, ενώ σημαντικό ρόλο για την τελική απόφαση αναμένεται να διαδραματίσει η συμφωνία των κομμάτων και των συλλογικοτήτων που συγκροτούν τον νέο φορέα, κυρίως ως προς τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να συγκεντρώνει η υποψηφιότητά του.
Γιατί μπορεί να βρίσκονται όλοι κάτω από την ίδια ομπρέλα, ωστόσο οι διαφορετικές αποχρώσεις στις φυλές του «Κινήματος Αλλαγής» είναι ευκρινείς και αναμένεται να αποτυπωθούν και στην επιλογή του γραμματέα. Στελέχη μάλιστα όλων των κομμάτων επιθυμούν ένα πρόσωπο που θα σέβεται απολύτως τη συλλογική λειτουργία, τον πλουραλισμό των απόψεων και θα διαθέτει μεγάλη ικανότητα στη σύνθεση.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
Να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής ερωτηματικό παραμένει αν το στέλεχος που θα επιλεγεί θα προέρχεται από το , που αποτελεί τον βασικό εταίρο και κορμό του νέου υπό διαμόρφωση φορέα, ή θα επιλεγεί μια προσωπικότητα που θα συμβολίζει τη διεύρυνση, καθώς και από ποια γενιά στελεχών. Σύμφωνα με καλά γνωρίζοντες, η επικεφαλής του «Κινήματος Αλλαγής»

 θα ήθελε να προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και να είναι ένα πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης της, όπως άλλωστε, πλην ορισμένων εξαιρέσεων, παραδοσιακά επικρατεί στον χώρο.
 Σύμφωνα με το καταστατικό που έχει επιμεληθεί ομάδα στελεχών, τον γραμματέα εκλέγει η Κεντρική Επιτροπή που θα προκύψει από το συνέδριο του Μαρτίου, που αποτελεί το ανώτερο πολιτικό όργανο μεταξύ δύο συνεδρίων.
 Έτσι, σε αυτό το πλαίσιο, η ονοματολογία καλά κρατεί και ήδη έχει ξεκινήσει να διαµορφώνεται ένα άκρως ενδιαφέρον «µωσαϊκό» πιθανών υποψηφίων.
 Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι στο καταστατικό έχει κατατεθεί πρόταση για ασυμβίβαστο στη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής με εκείνη του βουλευτή ή ευρωβουλευτή, καθώς και τη μη δυνατότητά του να θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής.

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Έτσι, αν περάσει η θέσπιση ασυμβιβάστου, επτά είναι τα στελέχη που εμφανίζονται ως φαβορί, προερχόμενα στην πλειονότητά τους από τη νέα γενιά και εκπροσωπώντας το «νέο αίμα» στον χώρο.

Ως ένα από τα δυνατά χαρτιά για τη θέση του γραμματέα είναι ο Παύλος Χρηστίδης.

Δικηγόρος στο επάγγελμα, με σπουδές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης, προέρχεται από τις τάξεις της ΠΑΣΠ και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, όπου κατέχει τη θέση του γραμματέα από το 2013. Από τον Ιούλιο του 2015 είναι ο νεότερος εκπρόσωπος Τύπου κόμματος, του ΠΑΣΟΚ, ενώ η τοποθέτησή του στη συγκεκριμένη θέση ήταν προσωπική επιλογή της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. Τόσο το 2015 όσο και τον Νοέμβριο είχε ενεργό ρόλο στην υποστήριξη της υποψηφιότητας της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, παίζοντας κομβικό ρόλο στην επικοινωνία και στην επαφή της Φώφης Γεννηματά με νέα στελέχη του κόμματος.

Από το παζλ δεν λείπει και το όνομα του πρώην υπουργού Θάνου Μωραΐτη.

Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο της διαφήμισης. Το 2000 εκλέχτηκε γραμματέας της Νεολαίας του Κινήματος και τέσσερα χρόνια αργότερα βουλευτής. Το 2009 ορίστηκε υφυπουργός Περιβάλλοντος και το 2011 υφυπουργός Ανάπτυξης. Τον Ιανουάριο του 2015 αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ για να σταθεί στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου και προσχώρησε στο ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Μετά την εκλογή της Φώφης Γεννηματά στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, εντάχθηκε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, όπου στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου του 2015 μετείχε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Από τον Δεκέμβριο του 2015 έχει αναλάβει καθήκοντα συντονισμού της επικοινωνιακής ομάδας ως γραμματέας του Τομέα της Επικοινωνίας.

Στη «σκακιέρα» των υποψηφίων «παίζει» και το όνομα της δικηγόρου Νάντιας Γιαννακοπούλου.

Ασχολείται με την πολιτική από τα φοιτητικά της χρόνια ως ενεργό μέλος της ΠΑΣΠ Νομικής Αθηνάς. Μπορεί μάλιστα να είναι μητέρα τριών παιδιών αλλά μοιάζει με νεαρή Πασπίτισσα. 
Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 εξελέγη βουλευτής Μεσσηνίας και επανεξελέγη στις εκλογές του Μαΐου 2012 ενώ από τον Αύγουστο 2013 έως τον Δεκέμβριο 2014 διετέλεσε γενική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος. Είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ από το 2006 ενώ από τον Δεκέμβριο 2015 είναι αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, συμμετέχοντας ενεργά στην «πράσινη» επικοινωνιακή ομάδα του κόμματος.
Στις συζητήσεις ακούγεται και το όνομα του πολιτικού μηχανικού, με εκσυγχρονιστικές καταβολές, Ανδρέα Σπυρόπουλου. Από την εφημερίδα ΚΑΡΦΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages