ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!

ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!

Share This
Να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στην σημερινή του συνεδρίαση το θέμα με τα όσα αποκαλύπτονται να συμβαίνουν με τις υποκλοπές στην Π.Ε. Μεσσηνίας ζήτησε ο Νίκος Πατσαρίνος αναφέροντας μάλιστα πως πρόκειται «…για ένα πρωτόγνωρο περιστατικό στη δημόσια διοίκηση και ειδικά στην τοπική αυτοδιοίκηση. Πιστεύω το ίδιο το γεγονός ταρακούνησε και ταλανίζει τη διοίκηση της Περιφέρειας. Θεωρούμε ότι αφορούν θέματα που έχουν να κάνουν με ατομικά δικαιώματα, με την ελευθερία της έκφρασης, με διαφάνεια και δημοκρατία στους χώρους της Περιφέρειας». 
Ο Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας ζήτησε να συζητηθεί το συγκεκριμένο σοβαρό θέμα μια και το ΠΕ.ΣΥ. είναι το πιο αρμόδιο συλλογικό όργανο και ακολούθως σημείωσε πως δύναται να τεθεί και ένα ψήφισμα που θα μπορούσε να έχει και ομόφωνη προσέγγιση με βάση τα όσα εξελίχθηκαν και έχουν καταγγελθεί. Και ο Νίκος Γόντικας έθεσε την ανάγκη να συζητηθεί το θέμα για τα τεκταινόμενα στη Μεσσηνία με μια μικρή εστία… έντασης να καταγράφεται όταν και δεν αφέθηκε να αναπτύξει και ο ίδιος το σκεπτικό του γιατί θα πρέπει να συζητηθεί το θέμα και τον Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης να σημειώνει πως «…μετά τους κοριούς νέα ήθη». Το λόγο αμέσως μετά την ανάγνωση και των υπολοίπων θεμάτων πήρε ο Ηλίας Στρατηγάκος ο οποίος και σημείωσε πως «…το όλο θέμα είναι σε εξέλιξη, το έχουν αναλάβει οι ανακριτικές και οι εισαγγελικές αρχές , θα ήταν άστοχο πριν ολοκληρωθεί ο έλεγχος να συζητήσουμε εμείς χωρίς να έχουμε κανένα πόρισμα» και ζήτησε από τον Επικεφαλής της «Πελοπόννησος Πρώτα» να αποσύρει το αίτημα έως ότου υπάρξουν τα πορίσματα. Ο Ν. Πατσαρίνος σημείωσε πως είναι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πως πρέπει τώρα να εκφραστεί το πιο αρμόδιο όργανο που είναι το ΠΕΣΥ και πρόσθεσε «…έχει σημασία να σημειωθεί πως εάν όλοι συμφωνούμε πως τέτοια γεγονότα είναι καταδικαστέα και επιμένω πως πρέπει να μπει σε ψηφοφορία». 
Ο Παναγιώτης Αλευράς τόνισε από την πλευρά του πως το θέμα είναι σοβαρό και αφορά και τους πολίτες και θα έπρεπε να υπάρξει μια ενημέρωση «…να δούμε που βρισκόμαστε και για να ξέρουμε τι ακριβώς γίνεται». Ο Πέτρος Τατούλης ακολούθως πήρε το λόγο και έστρεψε τα… βέλη του στις μειοψηφίες χαρακτηρίζοντάς τες ως «αρκετά μπερδεμένες». Στην συνέχεια μίλησε για θέμα άσκησης διοίκησης και πως είναι «…κακούργημα η υποκλοπή, παραβιάζει κάθε δημοκρατικά θεμελιώδες δικαίωμα, κάθε δικαίωμα εξασφάλισης όλων αυτών που προασπίζονται το δίκαιό μας και ασφαλώς έχει να κάνει με ποινικές και αστικές ευθύνες κατά τη διαδικασία άσκησης καθηκόντων». Συνέχισε πως το θέμα δεν μπορεί να συζητηθεί αυτή τη στιγμή, αφού είναι σε εξέλιξη μια έρευνα από τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές και προανήγγειλε Ε.Δ.Ε. από πλευράς της Διοίκησης με την ευρύτερή της έννοια. Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε και πάλι πως «αιφνιδιαστικά» ανακοινώθηκε στην Περιφερειακή αρχή η εξέλιξη και συγκάλεσε την Εκτελεστική και ζήτησε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής και έδωσε «τη δυνατότητα να εξελιχθούν όλες οι πρωτοβουλίες για να φθάσει η υπόθεση μέχρι τέλος και να λάμψει η αλήθεια». 
Παράλληλα, σημείωσε πως μόλις ολοκληρωθούν οι έρευνες με δική του πρωτοβουλία θα έρθει το θέμα στο ΠΕ.ΣΥ. «…και είμαστε έτοιμοι να αποδώσουμε ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση που θα υποδείξουν αφενός το πόρισμα των ανακριτικών και ελεγκτικών αρχών, αφετέρου η ΕΔΕ που οφείλει διοικητικά ως μέτρο να πάρει η Περιφέρεια». Στην εξέλιξη της αναφοράς του έθεσε και άλλα ζητήματα πως η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι έξω από κόμματα και πως η περιφερειακή αρχή δεν έχει γίνει ποτέ… βορά διαφόρων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages