ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΟΡΓΗ ΣΤΑ ΑΡΦΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΟΡΓΗ ΣΤΑ ΑΡΦΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΟΡΓΗ ΣΤΑ ΑΡΦΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Share This
Με επιστολή τους προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Τόσκα, αιρετοί του Δήμου Καλαμάτας και Πολιτιστικών Συλλόγων από την περιοχή του τέως Δήμου Αρφαρών κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την έξαρση της παραβατικότητας, με ιδιαίτερη εμπλοκή συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας. Την επιστολή υπογράφουν οι εξής: Αναστασία Μπελογιάννη, Δημοτική Σύμβουλος – Εκπρόσωπος Δημοτικής Ενότητας Αρφαρών του Δήμου Καλαμάτας / Κωνσταντίνος Φέστας, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αρφαρών / Γεώργιος Ι. Κάργας, Εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας Αγρίλου / Γεώργιος Μπαρούνης, Εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας Βελανιδιάς / Γεώργιος Κάργας, Εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας Πηδήματος / Νικόλαος Νίκας, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Πλατέος / Ιωάννης Ζαλαχώρης, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Αρφαρών / Διονύσιος Θλιμμένος, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Βρομόβρυσης και Ηλίας Κάργας, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Πηδήματος.
Στην επιστολή προς τον κ. Τόσκα, που κοινοποιείται και στο Δήμαρχο, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
«Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε το φόβο και την αγωνία που βιώνουμε καθημερινά, από τα συνεχιζόμενα και διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων στα χωριά μας. (…)
Από μόνιμες κατοικίες και εξοχικά έχουν αφαιρεθεί εκτός από χρηματικά ποσά και κοσμήματα, όλες οι ηλεκτρικές συσκευές, είδη οικιακής χρήσης, ακόμα και ρουχισμός. Επίσης, από αγροτικές αποθήκες, οι οποίες βρίσκονται σε αγροκτήματα περιφραγμένα ή μη, έχουν αφαιρεθεί από γεωργικά εργαλεία έως πόρτες και παράθυρα. Στα παραπάνω να προσθέσουμε και τις υλικές ζημιές που προκαλούνται από τη διάρρηξη. (…)
Ο σχεδιασμός των μέτρων πρόληψης και καταστολής της παραβατικότητας, με βάση τα νέα κοινωνικά δεδομένα, δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αντίθετα, οδήγησε σε επιδείνωση της κατάστασης.
Σε αυτό συνέτεινε και η συνένωση Αστυνομικών Τμημάτων, που υποτίθεται θα ενίσχυε την ικανότητα των Αστυνομικών Μονάδων στην επαρκή προστασία της ζωής και περιουσίας μας και γενικότερα στην πάταξη της εγκληματικότητας. Δυστυχώς, το μέτρο αυτό άφησε πολλές περιοχές με ελλιπή ή καθόλου φύλαξη.
Υπάρχει συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, που κατά κοινή ομολογία διαπράττει την πλειονότητα των παραβάσεων. Η ειδική μέριμνα και μεταχείριση που επέδειξε το κράτος στη συγκεκριμένη ομάδα έχει ως αποτέλεσμα την ασύδοτη συμπεριφορά τους και την ασέβεια προς τους νόμους της πολιτείας. Η παραβατική συμπεριφορά τους βλάπτει και ζημιώνει πολίτες, που εφαρμόζουν τους νόμους και σέβονται τους συνανθρώπους τους και το περιβάλλον.
Είμαστε ανυπεράσπιστοι!
Μην υποπέσουμε στην έσχατη πράξη της αυτοδικίας!
Απευθυνόμαστε σε εσάς γιατί θέλουμε να υπερασπιστούμε το κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα δικαίωμα προστασίας των πολιτών, διεκδικώντας την αξιοπρέπειά μας και το δικαίωμα να ζούμε σε μία ασφαλή χώρα.
Ευελπιστούμε να εξετάσετε διεξοδικά το πρόβλημα αστυνόμευσης και πάταξης της παραβατικότητας της ευρύτερης περιοχής που εκπροσωπούμε και να το επιλύσετε με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages