ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ 50% ΤΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ 50% ΤΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ 50% ΤΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Share This
Μπορεί οι δρόμοι να βελτιώνονται στην Πελοπόννησο, ωστόσο από μόνοι τους δεν εξασφαλίζουν την οδική ασφάλεια. Γι’ αυτό απαιτούνται πολλά και σε θεσμικό επίπεδο, αλλά στην οδική συμπεριφορά των πολιτών. Ετσι τον Μάρτιο του 2018 σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου χρόνου είχαμε αύξηση 50% στα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, κατά τη διάρκεια του μηνός Μάρτιου 2018, στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα. 
ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, σημειώθηκαν 40 τροχαία ατυχήματα με παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες), έναντι 35 που σημειώθηκαν το 2017. Ειδικότερα σημειώθηκαν:
 6 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, έναντι 4 το Μάρτιο του 2017. 2 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό, έναντι 3 το Μάρτιο του 2017. 32 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό, έναντι 25 το Μάρτιο του 2017. Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Νομών, καταγράφηκαν συνολικά 57 παθόντες (έναντι 45 το Μάρτιο του 2017). Ειδικότερα καταγράφηκαν: 6 νεκροί, έναντι 5 το Μάρτιο του 2017. 3 σοβαροί τραυματίες, όσοι και το Μάρτιο του 2017. 48 ελαφρά τραυματίες, έναντι 37 τον Μάρτιο του 2017. Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Παραβιάσεις σήμανσης. Παραβίαση προτεραιότητας. Μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών. Ολισθηρότητα οδοστρώματος. Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages