ΦΟΥΛΑΡΡΕ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΦΟΥΛΑΡΡΕ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΦΟΥΛΑΡΡΕ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Share This
Με δυναμική συνεχίζει στο μέτωπο του τουρισμού η Καλαμάτα, καθώς τα πολύ καλά στοιχεία που καταγράφηκαν την προηγούμενη περίοδο εξακολουθούν, με τις σχολικές εκδρομές να έχουν την τιμητική τους τις ημέρες αυτές. Παράλληλα θετικές είναι οι εκτιμήσεις για την τουριστική κίνηση στο υπόλοιπο της σεζόν και κυρίως τους μήνες αιχμής. Μόνο αρνητικό η μείωση στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, κάτι που συναρτάται -όπως σημειώνει η δημοτική αρχή- και από τις εξελίξεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. 
Γέμισε η Καλαμάτα μαθητές εκδρομείς 
Προορισμό για μαθητικές εκδρομές αποτελεί η Καλαμάτα και φέτος, η δε περίοδος μετά το Πάσχα συμπίπτει με την κορύφωση της κίνησης, κυρίως από μαθητές Γυμνασίου, καθώς και των τάξεων της Α΄ και Β΄ Λυκείου, δεδομένου ότι τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου βρίσκονται αντιμέτωπα με την κορύφωση της μελέτης εν όψει Πανελλαδικών εξετάσεων. Οι εκδρομείς μαθητές έρχονται συνήθως για 3 διανυκτερεύσεις και επικεντρώνουν την περιήγησή τους στην Καλαμάτα. Φέτος αναμένεται υπέρβαση του αριθμού επισκεπτών των προηγουμένων ετών και εκτιμάται ότι, όσοι θα έλθουν στην Καλαμάτα μέσω μαθητικών εκδρομών, θα ξεπεράσουν τους 15.000 καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. 
Οι εκδρομές σχολείων θα συνεχισθούν με μεγάλη συχνότητα όλον τον Απρίλιο, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως μαθητές της Γ΄ Λυκείου επισκέφθηκαν ως εκδρομείς την Καλαμάτα το Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2017, λόγω Πανελλαδικών. Οι επισκέπτες της περιόδου μετά το Πάσχα, σύμφωνα με στοιχεία από ξενοδοχεία της Καλαμάτας, προέρχονται κυρίως από σχολεία της Αττικής, καθώς και από άλλες περιοχές της Ελλάδος, όπως Μυτιλήνη, Κέρκυρα, Πάτρα, Καρπενήσι και Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages