ΘΕΡΜΗ..ΑΝΟΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΘΕΡΜΗ..ΑΝΟΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

ΘΕΡΜΗ..ΑΝΟΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

Share This
Με την τύχη του εκλογικού ν/σ προς το παρόν να αγνοείται,κορυφώνονται την επόμενη εβδομάδα οι αυτοδιοικητικές διεργασίες σε ένα σπάνιας αξίας αυτοδιοικητικό τριήμερο. Η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ στις 17 Απριλίου και το Κοινό Συνέδριο ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ στις 18 και 19 Απριλίου αποδεικνύουν στην πράξη τη μείζονα σημασία που αποδίδουν οι Αιρετοί του Α’ και Β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης στην επιτακτική ανάγκη μεταρρύθμισης της λειτουργίας του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 
Δεδομένων μάλιστα των διαφορετικών προσεγγίσεων που έχουν καταγραφεί ανάμεσα στους δύο βαθμούς, ιδίως στο ζήτημα των αρμοδιοτήτων και στην ανάγκη εξάλειψης κάθε εξάρτησης και ιεραρχικής σχέσης μεταξύ Δήμων και Περιφερειών, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι σχετικές τοποθετήσεις και το εάν οι τελικές Αποφάσεις θα καταλήξουν σε εξειδίκευση των μεταρρυθμιστικών προτάσεων ή απλά θα περιοριστούν σε γενικόλογες διατυπώσεις. Όσο για τπεριβόητοκείμενο τουεκλογικού ν/σ – σύμφωνα με ρεπορτάζ του AIRETOS–οι Αιρετοί,προετοιμαζόμενοι για την επόμενη εβδομάδα, έχουν πάψει να του δίνουν και μεγάλη σημασία, εστιάζοντας στην ανάδειξη του δικού τους μεταρρυθμιστικού προτάγματος, που πιστεύουν ότι δεν αξίζει να αναλώνεται στις “ατέρμονες φημολογίες” και “πολιτικές μηχανορραφίες” της Κυβέρνησης, όπως χαρακτηριστικά περιγράφουν μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. 
H ΚΕΔΕ έδωσε χθες στη δημοσιότητα το Σχέδιο Προγράμματος των δύο σημαντικών αυτών αυτοδιοικητικών γεγονότων, που θα λάβουν χώρα στην Αθήνα, με το Κοινό Συνέδριο ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ να φέρει τον τίτλο “Μεταρρύθμιση στη λειτουργία του κράτους, Αυτοδιοικητική Διακυβέρνηση, Τοπική & Περιφερειακή Ανάπτυξη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages