"Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου βάλλεται ξεδιάντροπα" - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

"Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου βάλλεται ξεδιάντροπα"

"Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου βάλλεται ξεδιάντροπα"

Share This
Σε συνέχεια της υπ’ αριθ. 22090/30-01-2018 απόφασης διορισμού Προσωρινής Διοικητικής και Διαχειριστικής Επιτροπής στην Γ΄ Κ.Ο.Π. όπως γνωρίζετε λάβαμε ρητή εντολή να πραγματοποιηθεί εκ μέρους μας ο απολογισμός έτους 2017.
Στα πλαίσια αυτά διαπιστώσαμε ότι η Γ΄ ΚΟΠ για τις τηλεπικοινωνιακές της ανάγκες είχε συμβληθεί με συνεχόμενες ανανεώσεις συμβάσεων με την εταιρία COSMOTE, δίχως ποτέ να έχει γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος, κατά παράβαση του άρθρου 18 παρ. 7 του καταστατικού της Ομοσπονδίας.
Στην ανανέωση σύμβασης έτους 2017 διαπιστώσαμε ότι η εταιρεία COSMOTE επιδότησε την Ομοσπονδία με το ποσό των 16.500 ευρώ (με ΦΠΑ) ποσό για το οποίο υπάρχει καταγραφή υλικού στο αρχείο της Ομοσπονδίας.
Ωστόσο, αναζητώντας στο αρχείο της Ομοσπονδίας το τηλεπικοινωνιακό υλικό που δόθηκε με τις προηγούμενες συμβάσεις δεν έχει καταγραφεί ποτέ και πουθενά στο βιβλίο περιουσίας της Ομοσπονδίας (ή οπουδήποτε αλλού), κατά παράβαση του άρθρου 20 παρ. 1ε της Ομοσπονδίας.
Η μόνη σαφής εικόνα για το τι περιλάμβανε προγενέστερα η επιδότηση της Ομοσπονδίας είναι για το έτος 2016 όπου έλαβε 48 συσκευές και αφορούν πανάκριβα κινητά τηλέφωνα (αξίας 700, 800 και 900 ευρώ) και τάμπλετ, για τα οποία δεν υφίσταται κανένα χρησιδάνειο για να γνωρίζουμε σε ποιον παραχωρήθηκαν και πότε.
Ως εκ τούτου, θα πρέπει να σας γνωρίσουμε ότι οι επιδοτήσεις που δόθηκαν σύμφωνα με τις συμβάσεις που υπάρχουν στο αρχείο από το 2013 έως το 2016 (καμία προγενέστερη δεν υπάρχει) αφορούν συνολικό ποσό επιδότησης 39.260 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Για τις προαναφερόμενες συμβάσεις δεν υπάρχει κανένα αρχείο στην Ομοσπονδία για το είδος του τηλεπικοινωνιακού υλικού και τα πρόσωπα στα οποία παραχωρήθηκαν για χρήση.
Τέλος, οφείλουμε να σας γνωρίσουμε ότι με την υπ’ αριθ. 220/9-2-2018 επιστολή μας έχουμε ζητήσει από τα τέσσερα έκπτωτα μέλη του Δ.Σ. την επιστροφή των τηλεφωνικών συσκευών που τους παραχωρήθηκαν από την επιδότηση του 2017. Επειδή, δεν είχαμε καμία ανταπόκριση, στείλαμε εκ νέου την υπ’ αριθ. 461/23-3-2018 επιστολή μας με την οποία τους καλούμε όπως μέχρι 31-3-2018 να μας αποστείλουν τις συσκευές που αποτελούν περιουσιακό στοιχείο της Ομοσπονδίας. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα κανένας δεν έχει ανταποκριθεί.
Η Προσωρινή Διοικητική και Διαχειριστική Επιτροπή της Γ΄ Κ.Ο.Π. αισθάνεται την ανάγκη να ενημερώσει άπαντες για τον απαράδεκτο τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης μέχρι σήμερα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, όταν μάλιστα βάλλεται ξεδιάντροπα από κάποια μέλη της Ομοσπονδίας (και εκτός αυτής), ενώ πασχίζει να ξεκαθαρίσει ένα τοπίο που δεν είναι απλά ομιχλώδες αλλά αφενός βρίθει από απαράδεκτες αντικαταστατικές ενέργειες και αφετέρου από ένα οικονομικό τέλμα του οποίου αποτέλεσμα είναι η σημερινή κατάσταση.
Δυστυχώς, δεν υπάρχει δυνατότητα να ελέγξουμε τα πάντα, αλλά θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας έστω και σε αυτό το περιορισμένο χρονικό διάστημα, για να μην ξαναγυρίσει η Ομοσπονδία σε αυτή την αδιαφανή και παράτυπη λειτουργία.
Με εκτίμηση
Η Προσωρινή Διαχειριστική – Διοικούσα Επιτροπή της Γ΄ Κ.Ο.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages