ΜΥΣΤΙΚΑ της Μεσσηνιακής διατροφής στην αρχαιότητα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΜΥΣΤΙΚΑ της Μεσσηνιακής διατροφής στην αρχαιότητα

ΜΥΣΤΙΚΑ της Μεσσηνιακής διατροφής στην αρχαιότητα

Share This
ΜΕΓΑΛΗ διάλεξη με ελεύθερη είσοδο διοργανώνουν oι «Φίλοι του Μουσείου Τάκη Κατσουλίδη» μεθαύριο Σάββατο, 14 Απριλίου, στις 8.00 το βράδυ. Αυτή θα περιλαμβάνει δύο ομιλίες: «Η Μεσσηνιακή Διατροφή στην Αρχαιότητα» με ομιλητή τον καθηγητή Αρχαιολογίας, Πέτρο Θέμελη και «Η Διαχρονική Διατροφική Αξία του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου» με ομιλήτρια τη γεωπόνο Μαρία Περδικάρη (μέλος της Ομάδας Γευσιγνωσίας Ελαιόλαδου Καλαμάτας του ΤΕΙ Πελοποννήσου). 
Σε προηγούμενη εκδήλωση με το ίδιο θέμα στην Αθήνα, ο κ. Θέμελης είχε τονίσει στην ομιλία του ότι η Μεσσηνία ήταν μια κοινωνία συντηρητική, οικονομικά αυτάρκης και κλειστή, με μια οικονομία που στηριζόταν κυρίως στη γεωργία. Είχε αναφερθεί ακόμη στα αρχαιολογικά ευρήματα που μαρτυρούν ότι η διατροφή των Μεσσηνίων χαρακτηριζόταν από φυτικές τροφές (φρούτα, λαχανικά, ψωμί, διάφορα δημητριακά, ξηρούς καρπούς και σπόρους), ελαιόλαδο ως κύρια πηγή λίπους, τυρί και ψάρια που καταναλώνονταν σε μέτριες ποσότητες, αυγά και κόκκινο ψάρι που καταναλώνονταν σε μικρές ποσότητες και τοπικό κρασί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages