Η μεγάλη Ανθοκομική Έκθεση του δήμου Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η μεγάλη Ανθοκομική Έκθεση του δήμου Καλαμάτας

Η μεγάλη Ανθοκομική Έκθεση του δήμου Καλαμάτας

Share This
Την Παρασκευή, στο Πάρκο Σιδηροδρόμων, ανοίγει τις πύλες της η μεγάλη Ανθοκομική Έκθεση του δήμου Καλαμάτας, με ελεύθερη είσοδο και θα λειτουργεί καθημερινά  9πμ με 2μμ και 6μμ με 11μμ.
Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο (8μμ), στο χώρο μπροστά από το Αναψυκτήριο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων Καλαμάτας.
Η ανθοκομική μέχρι τη Δευτέρα του Αγ. Πνεύματος (28/5) θα δώσει και πάλι τη δυνατότητα στους Καλαματιανούς και όχι μόνο, να θαυμάσουν και να αγοράσουν ανθόφυτα, θάμνους και δένδρα, αλλά και εργαλεία, εφόδια, να λάβει πληροφορίες από ειδικούς για τη φροντίδα του κήπου, να συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα, να παρακολουθήσει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να χαρεί στιγμές ξεγνοιασιάς στο θαυμάσιο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων.  
ΑΝΘΟΔΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ!
Θα υπάρχουν πολλές και παράλληλες εκδηλώσεις. Μεταξύ άλλων:   από το ΤΕΙ Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο ανθοδετικής, ενώ επί διήμερο οι εκπαιδευόμενοι του Σεμιναρίου Ανθοδετικής, που διενεργείται στο ΤΕΙ, θα πραγματοποιούν ανθοκατασκευές.
Την Παρασκευή 25 Μαΐου και από τις 6μμ και για τρείς ώρες, μαθητές από τάξεις του δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας με τους καθηγητές τους θα «γεμίσουν» με μουσική το Πάρκο, δημιουργώντας  μία «μουσική διαδρομή» από την είσοδο του Πάρκου μέχρι την Ανθοκομική Έκθεση.
Το Σάββατο 26 Μαΐου από 8μμ θα δοθεί συναυλία της παιδικής ορχήστρας του δημοτικού ωδείου Καλαμάτας και του Παιδικού «Μελίφωνου».
Η Παιδική Ορχήστρα αποτελείται από 14 μαθητές του Ωδείου, από τις τάξεις βιολιού, βιολοντσέλου, φλάουτου, κλαρινέτου, κρουστών και πιάνου και θα τη διευθύνει ο μαέστρος Ιβάν Μάντζαρης. Το Παιδικό Μελίφωνο είναι μία χορωδία που αποτελείται από 30 και πλέον μικρούς μαθητές, υπό την καθοδήγηση της Αλεξάνδρας Μάτζαρη, η οποία επιμελείται την κινησιολογία, αλλά και συνθέτει τραγούδια για τη χορωδία, καθώς και του μαέστρου Ιβάν Μάτζαρη.
Στο πιάνο θα συνοδεύσει ο Λούκας Γεώργας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages