Ενεργειακή αναβάθμιση σε σχολεία της Μεσσήνης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ενεργειακή αναβάθμιση σε σχολεία της Μεσσήνης

Ενεργειακή αναβάθμιση σε σχολεία της Μεσσήνης

Share This
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν σήμερα, επισκέψεις σε σχολεία του Δήμου Μεσσήνης (Δ.Ε. Μεσσήνης, Δ.Ε Πεταλιδίου, Δ.Ε. Αίπειας, Δ.Ε. Αριστομένους) για το Ευρωπαϊκό Έργο Edufootprint που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας στα δημόσια σχολεία. Το έργο, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του INTERREG MED, μετρά το «ενεργειακό αποτύπωμα» των σχολείων και στη συνέχεια με τις κατάλληλες παρεμβάσεις οδηγεί στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. 
Στόχος του έργου είναι τα σχολικά κτίρια να αποτελέσουν το παράδειγμα προς μίμηση για τις ενέργειες που μπορούν να κάνουν οι μαθητές και οι οικογένειες στο σπίτι τους για να εξοικονομήσουν ενέργεια και επομένως να συμβάλλουν όλοι οι πολίτες μαζί στη μείωση των εκπομπών CO2 σε επίπεδο δήμου. Στο έργο συμμετέχουν περίπου 100 σχολεία από Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Σλοβενία, Αλβανία, Πορτογαλία. Στην Ελλάδα έχουν επιλεγεί δεκατέσσερα σχολεία: πέντε από το Δήμο Μεσσήνης, πέντε από το Δήμο Οιχαλίας και τέσσερα από Αττική. 
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Νίκος Χονδρός, συντόνισε τις επισκέψεις, ενώ από την Εύξεινη Πόλη συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής, Γ. Παππούς και η υπεύθυνη Ευρωπαϊκών έργων Μ. Κρημνιανιώτη. Στόχος των επισκέψεων ήταν η επιτόπια καταγραφή τεχνικών δεδομένων και η συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς. Μετά το πέρας των επισκέψεων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχιακό μέγαρο με τον Δήμαρχο Γιώργο Τσώνη. Συζητήθηκαν τεχνικά και οργανωτικά ζητήματα ενώ προγραμματίστηκαν οι επόμενες ενέργειες, ώστε να εξασφαλιστεί το καλύτερο αποτέλεσμα του έργου. Ο Δήμος Μεσσήνης, έχοντας ως προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος και την έμπνευση των μαθητών που αποτελούν τους αυριανούς πολίτες του τόπου, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να συμμετέχει και να πρωταγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι σε ότι αφορά τέτοιες δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages